La Timişoara a fost ales doar viceprimarul din partea USR-PLUS. Propunerea PNL nu a întrunit numărul necesar de voturi

La Timişoara a fost ales doar viceprimarul din partea USR-PLUS. Propunerea PNL nu a întrunit numărul necesar de voturi

Consilierii locali din Timişoara au ales, luni, la prima şedinţă a acestui for, un singur viceprimar, pe Ruben Laţcău din partea USR PLUS. Candidatul PNL, Cosmin-Gabriel Tabără Amânar, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Situația era neclară, după mai multe declarații în contradictoriu. Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a anunţat că partidul său va vota atât propunerea USR – PLUS pentru postul de viceprimar al Timişoarei, cât şi propriul candidat, deşi cele două formaţiuni nu au semnat încă un protocol în acest sens, negocierile fiind încă în curs.

Pe de altă parte, primarul Dominic Fritz a anunţat că în Consiliul Local va fi votat doar viceprimarul susţinut de USR-PLUS, nu şi cel propus de PNL. Fritz a adăugat că USR - PLUS nu va vota omul PNL decât dacă există o majoritate stabilă, scrisă, şi în Consiliul Judeţean.

PNL spune că lucrurile sunt clare

”Nu înteleg care este vâlva în sânul USR în legătură cu ce va face PNL la următoarea şedinţă de Consiliu Local, când se vor alege viceprimarii municipiului reşedinţă de judeţ. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt foarte clare.

ADVERTISING

Am avut sâmbătă o discuţie foarte largă în forurile statutare ale partidului şi în Biroul Politic Local Timişoara şi în Biroul Politic Judeţean şi în Forumul Primarilor şi cu majoritate covârşitoare ne-am hotărât să sprijinim demersurile ca Primăria Timişoara să se apuce de treabă şi să sprijinim atât candidatul nostru la funcţia de viceprimar, în perioana lui Cosmin Tabără (fiul fostului ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără - n.red.), cât şi  candidatul USR în persoana lui Ruben Laţcău, astfel încât echipa executivă a Timişoarei să fie funcţionala şi lucrurile bune pentru oameni să înceapă să prindă concreteţe”, a declarat Alin Nica.

Votul liberalilor va fi la vedere

Liderul PNL Timiş a adăugat că votul liberalilor va fi la vedere.

”În jurul acestui subiect, din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare, vom vota la vedere, poziţia noastră este deschisă, haideţi să ne apucăm de treabă, pentru că în aceste zile foarte triste şi de grea încercare pentru întreaga naţiune, actele de  politicianism ieftin sau atacurile politice pe care le-am observat chiar şi în aceste zile nu îşi au rostul.

ADVERTISING

Noi ne-am abţinut şi ne vom abţine în continuare de la manifestări de campanie electorală şi ne vom axa pe atribuţiile noastre administrative astfel încât ceea ce s-a întâmplat la Neamţ, Doamne fereşte, să nu se întâmple şi în zona noastră”, a mai declarat Nica.

Nica: Această mână întinsă sper să fie receptată în sens pozitiv de USR

Alin Nica a adăugat că speră ca USR- PLUS să facă acelaşi lucru şi în alte localităţi din judeţ.

”Această mână întinsă pe care noi, PNL, o întindem către cei de la USR- PLUS sper să fie receptată în sens pozitiv şi să facă acelaşi lucru pe care noi îl vom face în CLT  în toate unităţile administrativ teritoriale şi Consiliile Locale din judeţ, unde şi acei cetăţeni au nevoie de  o astfel de majoritate în jurul partidelor de dreapta care au câştigat alegerile locale în judeţul nostru, PNL şi USR-PLUS, pentru că şi cetăţenii din Giroc şi cetăţenii din Dumbrăviţa şi din celelalte localităţi merită acest lucru.

ADVERTISING

În final, vreau să vă doresc tuturor înţelepciune, sănătate şi să trecem împreună uniţi peste aceste momente deosebit de dificile şi să uităm aceste frecuşuri politice pentru că cetăţenii aşteaptă de la noi rezultate.

Iar administraţia liberală din Timişoara, din ultimii 8 ani care a produs şi a început multe proiecte dorim ca aceste proiecte să prindă concreteţe pentru binele oamenilor şi pentru dezvoltarea  municipiului nostru. 

Ne vom bate pentru aceste proiecte şi sper ca împreună cu partenerii de la  USR- PLUS să mergem înainte şi să facem treabă pentru oameni”, a declarat Nica.

PNL şi USR nu au căzut la înţelegere în Timişoara. Ce spune noul primar Dominic Fritz

Fritz anunţă că nu va fi votat viceprimarul propus de PNL

Pe de altă parte, însă, Dominic Fritz a anunţat că va fi votat doar viceprimarul susţinut de USR-PLUS, nu şi cel susţinut de PNL. Fritz a adăugat că USR - PLUS nu va vota propunerea PNL decât dacă există o majoritate stabilă, scrisă, şi în Consiliul Judeţean.

”Astăzi, o să fie pe ordinea de zi votarea comisiilor, şi cei doi supleanţi îşi vor depune jurământul. Vom vota şi un viceprimar la Primăria Timişoara. După cum ştiţi, eu l-am propus pe colegul meu Ruben Latcau din Alianţa USR-PLUS şi am făcut un apel către toţi consilierii locali din absolut toate partidele să îl votăm în unanimitate, tocmai pentru a transmite un semnal că putem colabora.

În orice varianta de negociere, Alianţa USR-PLUS are un viceprimar. Mă bucur foarte mult că am primit semnale că colegii de la PNL o să îl voteze pe Ruben Latcau. Din păcate, după cum ştiţi, nu e închisă niciun fel de majoritate stabilă nici în Consiliul Local, nici în Consiliul Judeţean, şi de aceea noi nu vom vota astăzi un al doilea viceprimar.

Eu am luat cunoştinţă de faptul că PNL l-a propus şi o să-l propună astăzi pe Cosmin Tabăra, ca viceprimar, un coleg pe care îl respect şi îl apreciez foarte mult şi aştept să fie el al doilea viceprimar al Timişoarei”, a precizat Dominic Fritz, luni, într-o declaraţie de presă.

Primarul Timişoarei a adăugat că aşteaptă o înţelegere scrisă cu PNL.

”Suntem într-o situaţie în care de peste o lună tot ce am vorbit s-a tot schimbat, PNL-ul s-a tot răzgândit, aşa că noi vrem să ne asigurăm că înţelegerea noastră rămâne, să avem un vicepreşedinte USR la Consiliul Judeţean şi un viceprimar PNL la Consiliul Local, că această înţelegere să fie respectată.

De asta eu aştept să semnăm această înţelegere în scris, poate astăzi până la ora 5.00 şi atunci putem să îl votăm pe Cosmin Tabăra. Dacă nu, lăsăm acest loc liber până când o să avem şi o înţelegere în care să avem încredere", a punctat Fritz.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇