Orban râmâne deocamdată în funcție la Cameră, deși își depune demisia pe masa lui Cîțu: Nu fac cadouri PSD

Orban râmâne deocamdată în funcție la Cameră, deși își depune demisia pe masa lui Cîțu: Nu fac cadouri PSD

Ludovic Orban anunţă că luni dimineaţă va depune demisia din funcţia de preşedinte la Camera Deputaţilor „în mâna” noului şef ales al PNL, Florin Cîţu, urmând ca acesta să înainteze documentul atunci când va considera de cuviinţă.

Orban afirmă că va continua să exercite funcţia până când se va forma o majoritate parlamentară, în aşa fel încât PNL să nu piardă preşedinţia Camerei în favoarea PSD.

„Eu luni dimineaţă, la ora 9, mi-am depus demisia în mâna preşedintelui Partidului Naţional Liberal.

Este o decizie irevocabilă şi care va opera în momentul în care preşedintele PNL va depune demisia respectivă.

ADVERTISING

Când îmi va cere, atunci îmi voi depune demisia. Deci încă o dată, demisia este dată, nu mai există cale de întoarcere, eu sunt un om de onoare”, a afirmat Ludovic Orban, duminică.

Orban apreciază că, dacă ar avea loc alegeri pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor în această perioadă, PSD ar obţine funcţia

O să rămân în funcţie până se formează o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea în funcţia de preşedinte al Camerei (Deputaţilor – n.red.) a unui PSD-ist, pentru că dacă se alege Ciolacu sau un alt PSD-ist, cum este astăzi... eu vă spun, astăzi, dacă s-ar ţine alegeri, sau mâine, poimâine, se alege PSD-ul în fruntea Camerei”, adaugă Orban.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El susţine că nu va „accepta niciodată” ca PSD să obţină funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în urma demersului său.

„Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispoziţia domnului Cîţu, pentru a  o opera în momentul în care avem majoritatea şi garanţia că Partidul Naţional Liberal va avea funcţia”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă va demisiona în cazul care Florin Cîţu îi va cere să facă acest lucru în condiţiile politice actuale, în care nu există o majoritate stabilă, Orban a răspuns:„Cu siguranţă!”.  

ADVERTISING

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat la conducerea PNL în faţa lui Florin Cîţu, că demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu.

Vezi şi: Cîţu, despre ce se va întâmpla cu şefia Camerei, după ce își depune Orban demisia

Citeşte mai multe despre congresul PNL, analizele şi reacţiile de după:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇