Cîţu, despre ce se va întâmpla cu şefia Camerei, după ce își depune Orban demisia

Cîţu, despre ce se va întâmpla cu şefia Camerei, după ce își depune Orban demisia

Noul preşedinte ales al PNL Florin Cîţu a afirmat că şefia Camerei Deputaţilor va rămâne deocamdată la liberali şi va fi propus cineva interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei. El a adăugat că trebuie văzut ce majoritate există în Parlament, pentru că va exista un vot cu privire la acest subiect.

„Acum rămâne la PNL. Staţi să vedem majoritatea parlamentară pentru că este nevoie de un vot. S-ar putea să fie cineva interimar. Vom vedea cine o să fie”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul Congresului PNL dacă şefia Camerei Deputaţilor va rămâne la PNL.

ADVERTISING

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat la conducerea PNL în faţa lui Florin Cîţu, că demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu. „Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a mai spus Orban.

Florin Cîțu este noul președinte al PNL, așa cum era de așteptat, în ciuda atmosferei ostile în care și-a ținut astăzi discursul de candidat, în cadrul Congresului PNL. El a câștigat 2.878 de voturi, adică 60,2 % din numărul voturilor valabile (4.848 de voturi valabile au fost introduse în urnă. Florin Cîțu are cu circa 1.000 de voturi mai mult decât contracanditatul său, Ludovic Orban.

ADVERTISING

De astăzi suntem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Împreună construim România liberală, a spus Florin Cîțu, după anunțarea rezultatului.

Astăzi, evenimentele au fost neașteptate la Congresul PNL, unde Cîțu a fost puternic huiduit și a avut un discurs cu voce gâtuită. Orban a ținut un discurs puternic, într-o atmosferă foarte favorabilă. El și-a încheiat discursul spunând că indiferent de rezultat, este evident că el a câștigat astăzi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇