Orban anunță consens în comisie pe legea carantinării: Aştept să fiu informat când este convocat plenul, ca să susţin proiectul

Orban anunță consens în comisie pe legea carantinării:  Aştept să fiu informat când este convocat plenul, ca să susţin proiectul

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, la începutul şedinţei de guvern, că ”se pare că s-au înţeles în comisie”, astfel că va fi finalizat raportul la legea privind carantina.

”Aştept să fiu informat când este convocat plenul (Senatului – n.red.), pentru a participa la plen, ca să susţin proiectul de lege”, a spus premierul.

”În sfârşit, am o veste bună, domnule Arafat, stimaţi colegi. Se pare că s-au înţeles în comisie (Comisia Juridică din Senat - n.red.) şi vor finaliza raportul la lege şi aştept să fiu informat când este convocat plenul pentru a participa la plen ca să susţin proiectul de lege în plen”, a afirmat Orban.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/guv.ro/videos/3059656080749210/

Comisia Juridică a Senatului s-a întrunit vinerea trecută, precum şi în fiecare zi de la începutul acestei săptămâni, pentru a discuta proiectul de lege privind carantina.

Şedinţele au loc în vederea emiterii unui raport la iniţiativa legislativă care urmează să fie votat în plen, Senatul fiind cameră decizională. 

Referitor la subiect, ministrul Sănătăţi, Nelu Tătaru, a anunţat marţi seară că fiecare pacient infectat cu coronavirus va beneficia de o evaluare, în spital, în primele 48 de ore, iar ulterior cei asimptomatici pot merge acasă, unde trebuie să rămână izolaţi până la 14 zile.

ADVERTISING

El a explicat că medicul curant va recomanda internarea sau plecarea la domiciliu, dar DSP va da decizia administrativă.

Tătaru a ieșit după 6 ore de dezbateri pe legea carantinării la Senat. Ce s-a decis

El a menţionat că legea se referă la tot ce înseamnă sănătate publică în condiţii de risc epidemiologic şi biologic, acum în mod particular infecţia COVID-19.

Camera Deputaţilor a votat joia trecută, în calitate de prim for sesizat proiectul privind carantina şi izolarea.

Iată și Ce au schimbat senatorii în Legea carantinării: Izolarea e dispusă pe durată limitată, proporţional cu situaţia care o determi

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇