Orban anunță că prefectul Capitalei va fi schimbat iar Traian Berbeceanu ar putea prelua această funcție

Orban anunță că prefectul Capitalei va fi schimbat iar Traian Berbeceanu ar putea prelua această funcție

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, va fi schimbat din funcție joi, în ședința de guvern.

Totodată, premierul a precizat că printre candidații pentru a ocupa această funcție se află și Traian Berbeceanu, care în prezent este șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

”Da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de guvern, vom opera această modificare. Traian Berbeceanu este printre posibilii candidați pentru funcția de prefect al Capitalei care se află în evaluare”, a declarat Ludovic Orban miercuri.

ADVERTISING

Pentru a deveni prefect, însă, Berbeceanu trebuie să facă parte din corpul funcţionarilor publici, iar acest lucru s-a rezolvat marți, când a fost angajat ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL.

Întrebat dacă este firesc să fie numită în funcția de prefect o persoană care este funcționar public de puțin timp, Orban a precizat că atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile legale, nu există nicio problemă.

ADVERTISING

”Dacă sunt îndeplinite condițiile legale și omul are calitățile necesare pentru a ocupa o funcție, îl sprijinim, normal. În ceea ce privește activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută, avem nevoie de un om, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care și le stabilește”, a subliniat Orban.

Prefectul Capitalei nu a știut câte cazuri noi de Covid sunt în București, pentru că a fost la shopping

Duminică, rata de infectare a depășit 3 cazuri la 1.000 de locuitor în Capitală. Însă noile restricții au fost întârziate, după ce prefectul Bucureștiului a ales să nu convoace duminică, în zi de weekend, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISING

Mai mult, duminică seara, la 10 ore de la anunțarea bilanțului zilnic, Gheorghe Cojanu a spus că nu știe câte cazuri noi de infectare cu COVID sunt în București, pentru că era la cumpărături.

Premierul Ludovic Orban a precizat luni că se face o evaluare a tuturor prefecților, iar când aceasta va fi finalizată o va anunța.

Și Iohannis a spus luni seara că este inacceptabilă situația creată de prefect și a cerut să nu fie lăsat ”fără urmări”. Totuși, când a fost întrebat direct dacă el consideră că ar trebui demis prefectul, președintele a răspuns evaziv, considerând că este nevoie de o analiză detaliată.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇