Orban a cerut carantinarea localităților din Sălaj unde rata de infectare a depășit 6 la mie

Orban a cerut carantinarea localităților din Sălaj unde rata de infectare a depășit 6 la mie

Pentru localitățile din Sălaj unde indicele de infectări cu COVID 19 a trecut de 6 la mie, premierul Ludovic Orban a cerut prefectului de Sălaj şi directorului Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ să dispună carantina.


„Am identificat, de exemplu, în Sălaj, că pragul ridicat se datorează în special câtorva localităţi, unde s-a depăşit un indice de peste 6 la mie şi am solicitat prefectului şi directorului Direcţiei de Sănătate Publică să ia măsura dispunerii carantinei în acele localităţi”, a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul MAI.

ADVERTISING

Premierul a participat la videoconferinţa organizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, împreună cu comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi prefecţii.

El a răspuns astfel întrebat dacă autorităţile iau în calcul noi măsuri speciale pentru judeţele Sălaj, unde s-a depăşit pragul de 5 la mie, şi Cluj, judeţ care se apropie de acest prag.

Întrebat dacă se are în vedere restricţionarea circulaţiei persoanelor pe timp de noapte în anumite zone, aşa cum se întâmplă în alte ţări europene, premierul a explicat că "în cadrul deciziei de carantinare există posibilitatea ca în interiorul localităţii să se instituie şi această măsură".

"Procedura este la propunerea DSP şi a Comitetului Judeţean prin hotărârea comandantului acţiunii, a domnului secretar de stat Arafat", a spus Orban.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇