Nicușor Dan s-a sucit și spune că se autoizolează până primește rezultatul testului Covid

Nicușor Dan s-a sucit și spune că se autoizolează până primește rezultatul testului Covid

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a decis, luni, să se autoizoleze, după ce a intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19. Inițial, el a spus că nu există cadru legal care să îl oblige să se autoizoleze, așa că nu va face acest lucru.

Nicușor Dan și premierul Ludovic Orban au participat, marți seara, la o emisiune la B1 TV. Duminică seara, Silviu Mănăstire, moderatorul emisiunii, a anunțat că a fost depistat pozitiv la SARS-CoV-2.

Astfel, premierul a anunțat luni dimineață că se autoizolează și că a făcut la cerere un test pentru noul coronavirus. El și-a anulat toate întâlnirile programate pentru ziua de luni.

ADVERTISING

Premierul Orban şi-a anulat tot programul pentru că e suspect de Covid şi va fi testat de urgenţă. Și Nicușor Dan se va testa

În schimb, Nicușor Dan nu și-a anulat programul de azi, iar luni dimineață chiar a fost la Ministerul Fondurilor Europene, alături de vicepremierul Raluca Turcan.

Ulterior, primarul ales a ținut o conferință de presă alături de Marcel Boloș și Raluca Turcan.

Ce a spus inițial

Jurnaliștii au cerut să știe de ce Nicușor Dan nu a ales să se izolele, așa cum a făcut Ludovic Orban. În replică, acesta a spus că nu există un cadru legal care să îl oblige să facă acest lucru.

ADVERTISING

Am fost într-o emisiune TV miercuri, înainte ca domnia sa (realizatorul TV de la postul B1 – n.red.) să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului. Aseară (duminică seara – n.red.) am aflat informația. În cursul zilei de astăzi (luni – n.red.) o să mă prezint la test ca să fie totul în ordine (…) Nu o să fac teoria contactului direct, a momentului în care acest contact a avut loc. În acest moment cadrul legal nu mă obligă (să mă autoizolez – n.red.). În mod voluntar eu voi merge să fac testul (…). Voi participa la evenimente.

Nicușor Dan, primarul ales al Bucureștiului
ADVERTISING

Mai mulți miniștri se vor testa pentru coronavirus, după ce Orban s-a autoizolat

S-a răzgândit

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan anunță că, până la urmă, se va autoizola până la primirea rezultatului.

El a precizat că la fiecare întâlnire avută a purtat mască sanitară.

Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului. În afara emisiunilor TV, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii. Revin curând - cu vești bune, sper.

Nicușor Dan, pe Facebook
https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/3371549502922639

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇