Mai mulți miniștri se vor testa pentru coronavirus, după ce Orban s-a autoizolat

Mai mulți miniștri se vor testa pentru coronavirus, după ce Orban s-a autoizolat

După ce premierul Ludovic Orban a intrat în autoizolare, mai mulți miniștri au anunțat că se vor testa pentru coronavirus.

Șeful Guvernului s-a autoizolat începând de luni, după ce a intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19. De asemenea, el a cerut să fie testat pentru coronavirus, iar acum așteaptă rezultatul testului.

Premierul Orban şi-a anulat tot programul pentru că e suspect de Covid şi va fi testat de urgenţă. Și Nicușor Dan se va testa

Mai mulți miniștri se vor testa

Vicepremierul Raluca Turcan și miniștrii Fondurilor Europene și Educației au declarat că se vor testa și ei pentru SARS-CoV-2.

ADVERTISING

"Şi domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului. Lucrul acesta îl voi face şi eu", a precizat Turcan, citată de Agerpres.

La rândul său, ministrul Marcel Boloş a punctat: "Mă voi testa, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei".

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/777640512811341

Totodată, și ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat azi că se va testa dacă va fi nevoie.

”Bineînțeles că sunt responsabilă și nu o să pun in pericol pe nimeni. Dacă e necesar, voi face acest lucru (testarea - n.red.). M-am testat și o să mă mai testez de câte ori e nevoie”, a precizat și Anisie luni.

ADVERTISING

Și Nicușor Dan se va testa

Orban a participat săptămâna trecută la o emisiune televizată, iar duminică seara o persoană prezentă în platou a fost diagnosticată cu SARS-CoV-2. La emisiune a participat și primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, așa că și el se va testa pentru coronavirus.

În timp ce premierul Orban și-a anulat toată agenda de astăzi, Nicușor Dan s-a dus în vizită la Ministerul Fondurilor Europene. După întâlnire, el a spus că se va testa, dar nu se va autoizola, pentru că nu îl obligă legea să facă acest lucru.

ADVERTISING

„Am fost într-o emisiune TV miercuri, înainte ca domnia sa (un realizator TV de la postul B1 – n.red.) să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului. Aseară (duminică seara – n.red.) am aflat informația. În cursul zilei de astăzi (luni – n.red.) o să mă prezint la test ca să fie totul în ordine (...) Nu o să fac teoria contactului direct, a momentului în care acest contact a avut loc. În acest moment cadrul legal nu mă obligă (să mă autoizolez - n.red.). În mod voluntar eu voi merge să fac testul (...). Voi participa la evenimente”, a spus Nicușor Dan, citat de Mediafax.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇