Premierul Orban şi-a anulat tot programul pentru că e suspect de Covid şi va fi testat de urgenţă UPDATE Și Nicușor Dan se va testa

Premierul Orban şi-a anulat tot programul pentru că e suspect de Covid şi va fi testat de urgenţă <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Și Nicușor Dan se va testa

Premierul Ludovic Orban s-a autoizolat începând de luni, după ce a intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19.

Orban a participat săptămâna trecută la o emisiune televizată, iar duminică seara o persoană prezentă în platou a fost diagnosticată cu SARS-CoV-2, potrivit Digi24.

Astfel, prim-ministrul Orban a cerut, luni dimineață, să fie testat pentru coronavirus.

UPDATE 1 Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a fost și el prezent în cadrul emisiunii respective, au declarat surse politice pentru SpotMedia.ro. Așadar, și Nicușor Dan va fi testat pentru COVID-19.

ADVERTISING

Ulterior, el a confirmat informația în cadrul unei conferințe de presă.

”În cursul zilei de azi mă testez”, a precizat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

UPDATE 2 Persoana infectată cu noul coronavirus și care a intrat în contact cu premierul Orban este Silviu Mănăstire, moderator la B1 TV. Informaţia a fost confirmată chiar de el. Marţi seară, el l-a avut invitat în emisiune pe Ludovic Orban.

„Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului şi gustului nu am şi alte simptome agresive. Am avut invitaţi mulţi la televiziune, a fost campanie electorală şi există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asimptomaticii transmit virusul şi nu poţi să îţi dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejaţi şi să respectaţi la sânge măsurile de protecţie”, a declarat moderatorul TV, citat de News.ro.

Orban și-a anulat tot programul de azi

Premierul Orban și-a anulat toate activitățile pe care le avea programate astăzi și toate întâlnirile care presupuneau prezență fizică.

”Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus”, anunţă Executivul, într-un comunicat.

ADVERTISING

Potrivit unor surse liberale citate de Digi24, premierul Orban nu prezintă simptome.

La ora 10:00 are loc Biroul Executiv al PNL, iar șeful liberalilor ar urma să participe la ședință online.

Amintim că în luna martie apărea și primul caz de coronavirus în rândul parlamentarilor. Cel care s-a îmbolnăvit prima oară de Covid a fost senatorul PNL Vergil Chiţac. După confirmarea îmbolnăvirii sale, au intrat în izolare premierul Ludovic Orban, mare parte din Guvern și conducerea PNL, precum și numeroși parlamentari.

Vezi și Dosarul lui Vergil Chițac a fost clasat. E senatorul cu COVID-19 care a băgat în carantină Guvernul, conducerea PNL și Parlamentul și a refuzat să fie dus la spital cu izoleta

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇