Ministrul Ghinea, despre cum tratează USR PLUS problema dosarelor lui Cîțu: Nu poți să îl aperi, dar nici să-l ataci. Noi nu am luat de nevastă PNL-ul

Ministrul Ghinea, despre cum tratează USR PLUS problema dosarelor lui Cîțu: Nu poți să îl aperi, dar nici să-l ataci. Noi nu am luat de nevastă PNL-ul

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că ce se întâmplă în PNL afectează guvernarea, precizând că dilema este dacă acest ritm de reforme este o caracteristică permanentă a Guvernului sau o situaţie temporară.

„Evident că afectează guvernarea. (…) Domnul prim-ministru a spus că economia merge bine, ceea ce e adevărat, economia merge bine, avem o redresare mai puternică decât se aşteptau chiar prognozele Comisiei Europene, chiar prognozele FMI-ului, deci este de bine.

Asta nu înseamnă că nu există probleme în modul în care acest guvern livrează reformele şi cred că nu este niciun fel de secret faptul că noi, USR-PLUS, suntem nemulţumiţi de ritmul reformelor.  

ADVERTISING

Dilema este următoarea: aceasta este o caracteristică permanentă a acestui guvern sau aceasta este o situaţie temporară care se va rezolva după Congresul PNL. Aici e buba. Dacă ne obişnuim cu ideea că ăsta e ritmul de reforme pe care îl putem, atunci o să spun foarte clar, noi, USR-PLUS, nu o să ne obişnuim cu ideea asta”, a spus Ghinea, la Digi24

Ghinea a mai afirmat că în prezent problema este că nu se iau decizii, nu că se iau decizii proaste.   

"Să trecem de Congresul PNL şi să fim pe prezumţia că această letargie a guvernării este o situaţie temporară care va fi depăşită după Congresul PNL când noua conducere legitimă, oricare ar fi ea, a PNL va fi în poziţia de a lua decizii. Pentru că asta e problema, nu se iau decizii, nu că se iau decizii proaste. Tot amânăm decizii”, a mai transmis Cristian Ghinea.

ADVERTISING

Nu am luat PNL de nevastă

Întrebat despre situaţia premierului Florin Cîţu legat de faptul că a fost condamnat în SUA pentru că a fost prins băut la volan, Ghinea a și evitat un răspuns, dar a și dezvăluit ce s-a decis la nivelul partidului pe acest subiect.

"Vreau să cred că nu fac balet politic, dar nici nu vreau să tot răspundem noi pentru deciziile luate de alţi oameni. Noi nu am luat de nevastă PNL-ul. Suntem într-o coaliţie de guvernare, românii au votat 15% USR-PLUS, un procent PNL, un procent UDMR. Dacă dumneavoastră aveaţi altă configuraţie politică...

Să tot răspund eu că numeşte PNL pe nu ştiu cine, că ce a făcut Florin Cîţu când era tânăr, că Marcel Ciolacu, care era şomer, prieten cu Omar Haysam în tinereţe, a devenit un far moral al tinerilor din România, este ceva foarte amuzant. Dar nu vreau să tot răspund pentru deciziile altora”, a transmis Ghinea.  

ADVERTISING

Moderatorul Claudiu Pândaru l-a întrebat totuși ce poziție i s-a spus de la partid să adopte pe acest subiect.

”Nu poţi să îl aperi pe Cîţu, dar nici nu poţi să îl ataci pe Cîţu, că eşti cu el în guvern, ceea ce e corect", a dezvăluit râzând Ghinea.  

"Şi atunci suntem într-o poziţie din asta cu fundul în două luntri”, a adăugat ministrul.  

Ghinea consideră că aceasta este problema lui Florin Cîţu şi el trebuie să răspundă.   

"E problema lui, să răspundă el, nu a fost decizia noastră. Când românii ne vor vota cu 40%-45% să facem Guvernul singuri, să avem primul ministru, răspundem. Când e vorba despre unul de-al nostru, răspundem. Şi ne-am pus cenuşă în cap, ne-am dat palme singuri, cred că nu este partid în România care să îşi dea mai multe palme, atunci când greşeşte sau când e criticat, decât USR-PLUS.

Dar să ne dăm palme şi pentru ce fac alte partide, cred că e totuşi exagerat. Domnul Cîţu este om matur, vaccinat, se poate apăra singur, nu trebuie să răspundem noi de la USR-PLUS mereu de deciziile altora”, a mai afirmat Cristian Ghinea.

Iată câteva dintre scandalurile în care este implicat premierul Florin Cîțu în ultima perioadă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇