Orban așteaptă de la Cîțu scuze publice pentru că n-a avut ”curajul și onestitatea” să informeze despre incidentul din SUA

Orban așteaptă de la Cîțu scuze publice pentru că n-a avut ”curajul și onestitatea” să informeze despre incidentul din SUA

Liderul PNL Ludovic Orban îi solicită lui Florin Cîţu să le ceară scuze cetăţenilor români, dar și lui personal, pentru că nu a avut ”curajul şi onestitatea” de a informa în legătură cu faptul că a fost închis în SUA.

”Îi solicit colegului meu Florin Cîţu ca, în următoarea declaraţie publică, să le ceară scuze cetăţenilor români că nu a avut curajul şi onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viaţa lui.

Şi ar trebui să îşi ceară scuze şi faţă de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului, în toate discuţiile pe care le-am avut atunci când a obţinut susţinerea mea pentru cele mai importante funcţii în stat”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Îi solicit colegului meu Florin Cîțu ca, în următoarea declarație publică, să le ceară scuze cetățenilor români că nu a…

Publicată de Ludovic Orban pe Sâmbătă, 14 august 2021

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, referindu-se la faptul că a făcut închisoare două zile în SUA pentru că a condus sub influenţa alcoolului, că nu a adus în discuţie acest eveniment în dialogul cu preşedintele Klaus Iohannis.

ADVERTISING

El a precizat că nu s-a gândit nicio clipă să îşi dea demisia.El susţine că "nu a adus în discuţie" cu preşedintele Iohannis acest subiect.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele după dezvăluirile publice, premierul a răspuns afirmativ şi a subliniat că nu este vorba despre un caz penal.

Cîţu a ţinut să precizeze că un coleg al său i-ar fi comunicat lui Ludovic Orban despre dosarul din Statele Unite, el afirmând, în acest context, că Orban văzuse documentul.  

”Nu am adus în discuţie acest eveniment în ceea ce îl priveşte pe domnul preşedinte. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni i-a arătat această hârtie şi spunând că o are, deci presupun că avea această infornaţie”, a declarat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, el a precizat ”aceasta nu este o situaţie penală”, ”sunt legislaţii diferite în România şi în SUA, dar nu se califică sub nicio formă”.

Ulterior, prim-ministrul a precizat că nu a considerat relevant acest subiect pentru funcţia sa.

Citește mai multe despre:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇