Sindicatul polițiștilor: Alcoolemia marcată de Cîțu se traduce într-un litru de whiskey sau 5 sticle de vin

Sindicatul polițiștilor: Alcoolemia marcată de Cîțu se traduce într-un litru de whiskey sau 5 sticle de vin

Sindicatul polițiștilor europeni Europol explică ce și mai ales cât de mult trebuie să bea o persoană ca să atingă alcoolemia de 0,161 (BAC), depistată în cazul premierului Florin Cîțu.

Amintim că, potrivit dosarului făcut pe numele lui Cîțu, în SUA, în iarna anului 2000, pe 3 decembrie, la ora 02:08, el a fost oprit de polițiști pentru că maşina Ford Probe roşie pe care o conducea mergea în zig-zag. Testele au arătat un nivel de alcool în sânge (Blood Alcohol Content/ BAC) de 0.161, limita legală fiind de 0.08.

ADVERTISING

Important de precizat este că americanii calculează la sută, și nu la mie nivelul de alcool în sânge, așa cum se face în România. Deci nivelul de 0.08, care este la sută, înseamnă o alcoolemie de 0.8.

Reprezentanții Europol arată că acest nivel este atins după ce a fost ingerată o cantitate foarte mare de alcool.

”Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Cîțu, premierul României, la momentul în care a fost prins conducând în SUA:

  • aprox 1 litru de tărie (whiskey, vodcă);
  • aprox 5 sticle (750 ml) de vin
  • foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore.
ADVERTISING

Fapta săvârșită de Florin Cîțu nu este sub nicio formă o 'simplă contravenție', așa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracțiune. În rest, noi să fim sănătoși, că din beție ne trezim cu toții”, e mesajul postat pe pagina de Facebook a Europol.

Citește mai multe pe acest subiect:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇