Deputat USR-PLUS: Ce este foarte grav, Câțu a pledat nevinovat, deși știa că era beat pulbere

Deputat USR-PLUS: Ce este foarte grav, Câțu a pledat nevinovat, deși știa că era beat pulbere

Încă un atac la adresa premierului Florin Cîțu vine din Coaliția de guvernare, după ce a fost publicat dosarul lui Cîțu, care a fost condamnat în SUA, pentru că a condus băut.

Emanuel Ungureanu a spus, după apariția dosarului lui Florin Cîțu, că ce este foarte grav este că premierul „nu a recunoscut inițial că a băut la volan, a pledat nevinovat, deși știa că era beat pulbere…”.

”Ce este foarte grav, Câțu nu a recunoscut inițial că a băut la volan, a pledat nevinovat, deși știa că era beat pulbere…Repet, alcoolul la volan, poate să ucidă! Nu vă jucați cu asta!”, a scris pe Facebook deputat USR PLUS.

ADVERTISING

El a avut și miercuri o reacție după ce premierul a recunoscut incidentul. Pentru că unora li s-a părut că a avut un limbaj mult prea dur, Ungureanu publică și o fotografie cu mașina sa, făcută praf în urma unui accident pe care l-a suferit în urmă cu 17 ani, când un șofer băut a intrat pe contrasens și l-a izbit din plin.

„Aceasta este fosta mea mașină distrusă de un individ din localitatea Apahida din Cluj care a intrat intrat pe contrasens în noi cu peste 110 kilometri la oră. Se întâmpla acest eveniment în vara anului 2003. Cel care a intrat în noi era beat rangă și venea de la o nuntă.

Pe podul IRA de la intrarea din Cluj-Napoca a intrat în depășirea unei alte mașini condusă de un alt amic beat al acestuia. Am scăpat cu viață printr-o minune.

ADVERTISING

Dacia care a intrat în noi s-a rostogolit în stație și piciorul unuia dintre tinerii care era în acest automobil a fost smuls de impact și a zburat pe geam direct pe asfalt... Nu eram singur în automobilul Golf 2, lângă mine era prietena mea care s-a ales cu mâna fracturată și de spaimă a fost pe punctul să își piardă mințile. În spatele meu erau alți doi prieteni, Ervin și Laura.

Înțeleg că unii consideră că am fost dur cu Cîțu. Vă întreb. Câți dintre voi cei care ați spus că sunt dur ați văzut moartea cu ochii din cauza unui bețiv la volan?”, a scris Ungureanu.

Cum era să ne omoare un Câțu acum 17 ani?Aceasta este fosta mea mașină distrusă de un individ din localitatea Apahida...

Publicată de Emanuel Ungureanu pe Joi, 12 august 2021

Context

Premierul Florin Cîțu a recunoscut zilele trecute că a fost închis două zile în SUA, după ce a fost prins băut la volan. El nu a vrut să dea prea multe detalii despre caz, evocând o „greșeală de acum 20 de ani”, dar a mărturisit că a plătit o amendă uriașă și a mers apoi un an de zile pe jos.

ADVERTISING

Agenţia Mediafax şi Aleph News au obţinut, în urma unei solicitări oficiale, întreg dosarul penal al premierului Florin Vasile Cîţu, aşa cum el a fost pus la dispoziţie de către autorităţile judiciare americane, şi prezintă faptele şi mărturiile, în ordine cronologică, aşa cum se regăsesc şi reies ele din documentele aflate în dosar.

3 decembrie 2000, ora 2.08. Maşina Ford Probe roşie mergea de pe-o parte pe cealaltă a drumului, Florin Cîţu era băut, testele arătând un nivel de alcool în sânge (Blood Alcohol Content/ BAC) de 0.161, limita legală fiind de 0.08.

Important de precizat este că americanii calculează la sută, și nu la mie nivelul de alcool în sânge, așa cum se face în România. Deci nivelul de 0.08, care este la sută, înseamnă o alcoolemie de 0.8.

Citește mai multe pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇