Liderii județeni PSD discută astăzi despre rotativa guvernamentală - surse

Liderii județeni PSD discută astăzi despre rotativa guvernamentală - surse

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a convocat pe liderii județeni ai partidului pentru consultări în privința rotativei guvernamentale. Întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 12:00.

„Marcel i-a chemat pe toți liderii de filiale pentru consultări în privința rotativei guvernamentale. Întâlnirea va avea loc duminică, de la ora 12:00. Nu știu dacă în Kiseleff (sediul central al partidului – n.r.) sau în altă parte”, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea PSD.

Potrivit protocolului coaliției de guvernare, rotativa guvernamentală ar fi trebuit să aibă loc pe 25 mai, când Marcel Ciolacu urma să preia mandatul de premier, însă negocierile au fost suspendate până la încheierea grevei profesorilor.

ADVERTISING

Sindicatele din Învățământ au anunțat însă că greva va continua, iar vineri va avea loc un miting de amploare.

Negocierile politice pentru rotație vor fi finalizate cât de curând și se va trece la treabă, spune Klaus Iohannis, întrebat dacă rotativa guvernamentală va avea loc.

„Rotația se va produce, dar toți au înțeles că nu se poate rezolva și negocierea acestei greve, care se dovedește a foi foarte dificilă din multe motive, și rotația în același tuimp. dar clasa politică a înțeles solicitările dascălilor, guvernul a înțeles, coaliția a înțeles, a acționat. Negocierile politice pentru rotație vor fi finalizate cât de curând și se va trece la treabă”, spunea pe 1 iunie șeful statului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇