Iohannis merge la congresul PNL: Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă. Nu are motive să demisioneze sau să fie demis!

Iohannis merge la congresul PNL: Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă. Nu are motive să demisioneze sau să fie demis!

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va participa, sâmbătă, la congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii.

Cu privire la criza guvernamentală, el a arătat, marţi, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU, că aceasta se va tranşa după congresele PNL şi USR PLUS.

Şeful statului nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

"Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

Şeful statului a afirmat că mai are discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. "Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic", a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.

Congres PNL cu 5.000 de oameni

În plin val 4 al pandemiei, PNL organizează sâmbătă congres la care sunt așteptați 5.000 de oameni.

Pentru a organiza evenimentul, liberalii se bazează pe o modificare recentă a regulilor, care spune că organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare 3 la mia de locuitori. Iar Romexpo ar avea o capacitate de 10.000 de locuri.

Citește mai multe despre congresul PNL de sâmbătă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇