Lider PNL: Mă rog la Dumnezeu să se termine cât mai repede Congresul. „Festivalul democraţiei” a omorât partidul

Lider PNL: Mă rog la Dumnezeu să se termine cât mai repede Congresul. „Festivalul democraţiei” a omorât partidul

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, susţine că a fost o greşeală că s-a acceptat ca actuala confruntare internă să dureze trei luni în loc de o lună, susţinând că „festivalul democraţiei” din PNL a „omorât” partidul.

În discursul rostit, vineri, în şedinţa Consiliului Director Judeţean al PNL Iaşi, la care participă şi Florin Cîţu, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că a fost o greşeală că “festivalul democraţiei“ din PNL s-a întins pe toată durata verii, în loc să ţină o lună.

"Îmi exprim regretul. Nu se poate să laşi trei luni de zile festivalul democraţiei care ne-a omorât. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara. În loc să dureze o lună de zile totul, ca partid de guvernământ, ne-am întins pe trei luni şi vedeţi cu ce consecinţe. Am greşit. Şi nu trebuia să greşim, dar poate învăţăm din asta ceva. Mai e puţin şi închidem această poveste“, a afirmat Gheorghe Flutur, susţinător al lui Florin Cîţu la şefia PNL.

ADVERTISING

Potrivit lui Flutur, echipa care va câştiga la Congres trebuie să dea dovadă de înţelepciune şi “să facă eforturi să lase de la ei pentru unitatea PNL“.

“Este loc pentru fiecare, indiferent de opţiunea pe care o are. Mă rog la Dumnezeu să se termine cât mai repede Congresul ăsta“, a adăugat liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

Nemulțumit de A8

În aceeași ședință, Flutur a mai spus că este nemulţumit de ceea ce se întâmplă în privinţa autostrăzii A8.

El a adăugat că se va lega cu lanţurile dacă nu începe construcţia de autostrăzi în Moldova.

ADVERTISING

“Trebuie să-i spunem premierului Cîţu că e la Iaşi. Eu sunt nemulţumit de problema A8 (autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş - n.r.). Când citesc din nou că se reia studiul de fezabilitate nu ştiu a câta oară, că doar ne amăgim cu capetele de autostradă, care merg doar până la Târgu Neamţ, dar nu atacăm frontal muntele, nu pentru asta Flutur a plecat de la Suceava să facă politică la vârf, să-l susţină pe Cîţu.

Eu vă spun, cu lanţurile mă leg şi pentru A8 şi pentru A7. Am 61 de ani, am trei mandate de senator, al treilea de preşedinte de consiliu judeţean, am câştigat după pandemie când m-au omorât şi îmi cântau toţi prohodul. 52 la sută mi-a dat Bucovina pentru că am făcut treabă“, a mai declarat şeful PNL Suceava.

ADVERTISING

Liberalul a precizat că se pot ţine oricât de multe simpozioane pe tema infrastructurii, dar că pentru Moldova este importantă autostrada peste munţi, către Transilvania.

“Dacă noi nu vom lupta pragmatic pentru autostrăzi, nu putem vorbi de altceva. Facem simpozioane şi la Iaşi, şi la Suceava, dar noi trebuie să tăiem munţii. Am citit: 2,7 miliarde de euro se dau pentru Moldova. Dar să nu vă pară mult, domnilor de la Bucureşti. De la mine au plecat 150.000 de suceveni în străinătate. De la Iaşi cam tot atât. Cum credeţi că îi întoarcem sau oprim hemoragia? Nouă ne trebuie pragmatism şi mă bucur că Florin Cîţu înţelege acest lucru“.

Citește și: Liderul senatorilor PNL: Când „vrea muşchii” PSD-ului, ne dau băieţii jos. Aici am ajuns


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇