Iohannis, fericit că Maia Sandu e în turul doi al prezidențialelor din R. Moldova: Vom fi atenți să fie alegeri libere

Iohannis, fericit că Maia Sandu e în turul doi al prezidențialelor din R. Moldova: Vom fi atenți să fie alegeri libere

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți seară, despre turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Șeful statului român a punctat că duminică atenția va fi îndreptată spre Republica Moldova, astfel încât viitorul președinte al țării vecine să fie ales "exclusiv de votul cetățenilor".

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Iată întreagă declarație a lui Klaus Iohannis, transmis în format LIVE TEXT de SpotMedia.ro

"Vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului pentru a ne asigura că viitorul e decis în alegeri corecte, libere de orice interferenţe", a spus Iohannis.

El a punctat că s-a bucurat să vădă în primul tur un vot al cetățenilor pentru Maia Sandu, "un vot în favoarea unei evoluții democratice ireversibile în Moldova".

"Am subliniat mereu că drumul spre Europa e unul al progresului, cu reforme curajoase. România va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile de modernizare", a adăugat Klaus Iohannis.

El a menționat că România este și își dorește să rămâna un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova.

Iohannis a mai spus că România a investit dezinteresat în infrastructură, în școli și spitale și că totul a fost în folosul direct al cetățenilor din Republica Moldova.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!