Fenomen interesant observat la o grădină zoologică din Finlanda: Maimuțele se calmează și chiar adorm pe sunetele din trafic. Le preferă celor din natură

Fenomen interesant observat la o grădină zoologică din Finlanda: Maimuțele se calmează și chiar adorm pe sunetele din trafic. Le preferă celor din natură

Un experiment derulat într-un parc zoo din Finlanda a arătat că maimuțele preferă sunetele din trafic celor din junglă.

În încercarea de a face cât mai multe pentru bunăstarea rezidenților de la Korkeasaari Zoo, în Helsinki, oamenii de știință s-au folosit de tehnologie. Au instalat un tunel în țarcul maimuțelor, unde au oferit primatelor ocazia de a asculta tot felul de fonduri sonore: zgomotul ploii, al traficului, sunete zen sau chiar muzică de dans.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Am crezut că vor prefera sunetele care calmează, așa cum e muzica zen, dar au preferat sunetele din trafic”, a explicat Ilyena Hirskyj-Douglas, cercetător de la Universitatea Aalto, din Finlanda, conform Science Alert, care citează AFP.

De departe aceasta a fost alegerea tuturor maimuțelor, multe dintre ele așezându-se confortabil în tunel și chiar adormind. Pe niciun alt fond sonor nu au procedat astfel, notează cercetătorii.

Citește și Cea mai rară gorilă din lume a fost filmată. Și veștile bune nu se termină aici!

O explicație pentru această preferință este aceea că, în sălbăticie, maimuțele folosesc sunete asemănătoare celor din trafic, ca niște pârâituri, pocnituri, pentru a comunica, a explicat coordonatorul studiului, Kirsi Pynnonen.

Vezi și Dovada că legăturile din grupurile de primate sunt extrem de strânse. Ce s-a întâmplat când un pui de capucin a fost prins de un șarpe boa (Video)


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!