Fenomen interesant observat la o grădină zoologică din Finlanda: Maimuțele se calmează și chiar adorm pe sunetele din trafic. Le preferă celor din natură

Fenomen interesant observat la o grădină zoologică din Finlanda: Maimuțele se calmează și chiar adorm pe sunetele din trafic. Le preferă celor din natură

Un experiment derulat într-un parc zoo din Finlanda a arătat că maimuțele preferă sunetele din trafic celor din junglă.

În încercarea de a face cât mai multe pentru bunăstarea rezidenților de la Korkeasaari Zoo, în Helsinki, oamenii de știință s-au folosit de tehnologie. Au instalat un tunel în țarcul maimuțelor, unde au oferit primatelor ocazia de a asculta tot felul de fonduri sonore: zgomotul ploii, al traficului, sunete zen sau chiar muzică de dans.

”Am crezut că vor prefera sunetele care calmează, așa cum e muzica zen, dar au preferat sunetele din trafic”, a explicat Ilyena Hirskyj-Douglas, cercetător de la Universitatea Aalto, din Finlanda, conform Science Alert, care citează AFP.

ADVERTISING

De departe aceasta a fost alegerea tuturor maimuțelor, multe dintre ele așezându-se confortabil în tunel și chiar adormind. Pe niciun alt fond sonor nu au procedat astfel, notează cercetătorii.

Citește și Cea mai rară gorilă din lume a fost filmată. Și veștile bune nu se termină aici!

O explicație pentru această preferință este aceea că, în sălbăticie, maimuțele folosesc sunete asemănătoare celor din trafic, ca niște pârâituri, pocnituri, pentru a comunica, a explicat coordonatorul studiului, Kirsi Pynnonen.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și Dovada că legăturile din grupurile de primate sunt extrem de strânse. Ce s-a întâmplat când un pui de capucin a fost prins de un șarpe boa (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇