Informații din culisele ședinței de guvern: Ce spune Ciucă despre explozia RCA și cearta dintre Rareș Bogdan și ministrul Aurescu

Informații din culisele ședinței de guvern: Ce spune Ciucă despre explozia RCA și cearta dintre Rareș Bogdan și ministrul Aurescu

Surse din Executiv au venit cu informaţii despre ce s-a discutat în şedinţa de guvern de miercuri, după ce presa a părăsit sala.

Astfel, Mediafax a aflat că şeful ASF va prezenta joi o concluzie despre polițele RCA. Asta le-a spus Nicolae Ciucă miniștrilor.

„Mâine (joi - n.red.), șeful ASF (Nicu Marcu - n.red.) va prezența o concluzie. Încă nu s-a finalizat controlul la Euroins, care are o piață destul de consistentă”, a precizat Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, „trebuie soluții prin care dacă Euroins intră în insolvență să poată fi preluată”.

ADVERTISING

„Poate fi o soluție plafonarea prețurilor, pe o perioada determinată de timp...Stabilim cu experții cât”, a mai spus Ciucă.

Scandalul Bogdanilor

Premierul s-a exprimat şi referitor la cearta promovată prin presă dintre europarlamentarul Rareş Bogdan şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Premierul a precizat că a discutat cu amândoi şi „unul rămâne în Bruxelles, celălalt ministru de Externe”.

ADVERTISING

Totodată, Nicolae Ciucă a spus că autoritățile de la București așteaptă miercuri un acord de la Ministerul ucrainean al Apărării : „O să măsurăm mai întâi pe Chilia, apoi Bâstroe”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇