Euroins reacționează la informațiile că ar putea intra în faliment

Euroins reacționează la informațiile că ar putea intra în faliment

Compania Euroins reacționează după ce a fost acuzată că a ignorat dosare de daună, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat recent „un posibil faliment” pe piața RCA.

Compania afirmă că nesiguranţa creată în ultimele săptămâni de diverse situaţii şi elemente speculate în spaţiul public afectează negativ nu doar grupul şi filiala din România, ci şi întreaga industrie de asigurări.

"Ne exprimăm îngrijorarea şi surprinderea faţă de nesiguranţa creată în ultimele săptămâni de diverse situaţii şi elemente speculate în spaţiul public şi care afectează negativ nu doar grupul şi filiala noastră din România, ci şi întreaga industrie de asigurări din România.

ADVERTISING

Într-un stat european guvernat de legi naţionale şi europene, este regretabil că unul dintre jucătorii cheie hotărâţi să contribuie la stabilitatea pieţei asigurărilor, cu asemenea indicatori financiari, a devenit ţinta speculaţiilor din cauza neajunsurilor create de doar câteva persoane care, prin practicile lor, au afectat şi continuă să afecteze pe toţi şi mai ales pe cetăţeni.

Suntem încrezători că autorităţile statului român au capacitatea de a discerne şi analiza toate acţiunile întreprinse de compania noastră încă de la intrarea pe piaţa românească în 2007 pentru a întări şi consolida Euroins", a declarat Kiril Boshov, preşedintele Consiliului Director al Eurohold, acţionarul Euroins Romania SA, citat de ProTv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reprezentanții companiei mai spun că Euroins are acorduri de plată directă cu peste 1.000 de service-uri auto din România, în cadrul cărora termenul mediu de plată este între 5 şi 10 zile, mult mai rapid decât obligaţia legală de plată în 30 de zile.

”Aproape 80% dintre acţiunile în instanţă în care este implicată societatea Euroins România sunt îndreptate împotriva unui număr foarte mic de service-uri şi clienţi ai acestora, şi toate au ca obiect de litigiu operaţiuni de reparaţii facturate la valori care depăşesc de 3 ori preţurile medii de piaţă”, precizează aceștia.

ADVERTISING

Ciolacu a anunțat „un posibil faliment” pe piața RCA

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a vorbit miercuri despre un posibil anunț al unui faliment pe piața RCA, dar că e convins că ASF și Guvernul vor gestiona situația pentru o stabilizare ulterioară a prețurilor.

Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști dacă nu se pune problema audierii conducerii ASF, în condițiile în care au fost anunțate tarife de referință majorate şi cu 40% pentru polițe.

Ştiţi foarte bine că este posibil să fie un faliment anunţat. Sunt ferm convins că Guvernul va interveni, aşa cum a mai făcut-o. O să urmeze (o audiere - n.red.)”, a răspuns Ciolacu.

Libertatea notează că tot miercuri, înainte de declarațiile lui Marcel Ciolacu de la Parlament, Vasile Ștefănescu, liderul uneia dintre organizațiile transportatorilor, COTAR, a spus că, din informațiile sale, soluția legală pentru situația găsită de ASF la Euroins este preluarea administrării companiei de către stat, „astfel încât să scoată la suprafață toată mizeria acumulată”.

Declarațiile vin după ce ASF a încheiat analiza de solvabilitate a Euroins, actualul lider al pieței RCA, care are peste 2,5 milioane de polițe asigurate și peste 500 de milioane de euro încasați în 2022. O anchetă a jurnaliștilor de la Libertatea arăta că Euroins a fost reclamat la Parchet de trei ori de către ASF.

Euroins este cea mai dată în judecată entitate din România, cu peste 100.000 de procese în ultimii ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇