Euroins a primit o amendă de peste 400.000 de lei pentru întârzieri la plata daunelor. Reacția companiei

Euroins a primit o amendă de peste 400.000 de lei pentru întârzieri la plata daunelor. Reacția companiei

Euroins România a fost din sancţionată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu o amendă de 419.900 lei pentru întârzierea plăţilor dosarelor de daună şi neachitarea penalităţilor de întârziere.

Compania a mai fost amendată și în luna martie cu 3 milioane de lei.

În replică, Euroins a transmis că depune toate eforturile pentru a îmbunătăţi în continuare toate procedurile privind timpul necesar procesării daunelor şi achitării prompte a despăgubirilor.

„Procesăm şi plătim mai mult de 12.000 de dosare de daună pe lună, pe care continuăm să le soluţionăm într-un termen cât mai scurt. Subliniem că situaţia la care se face referire în comunicarea ASF, este doar excepţională, limitată la câteva zeci de cazuri şi nu este o practică obişnuită”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

ADVERTISING

Drept dovadă, în medie, în T1 2022, Euroins a plătit daune în doar 5 zile, pentru mai mult de 35.000 de dosare, cu 25% mai rapid decât plăţile din ultima parte a anului 2021, afirmă compania.

În T4 2021, Euroins Romania a raportat oficial Autoritatii de Supraveghere Financiara că a plătit daune, în medie, în mai puţin de 7 zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇