ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA

ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia în calcul plafonarea preţurilor la RCA pentru o perioadă determinată, variantele fiind analizate de către specialşiti.

Decizia s-ar aplica atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol.

“Avem la categoriile la care se încadrează peste 90% din automobilele asigurate RCA o creştere medie de circa 16 procente. Cu toate acestea, sau mai ales în acest context, confirm, în vederea protecţiei consumatorilor, Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul plafonarea tarifelor la RCA pentru o perioadă determinată de timp, vom vedea exact care este soluţia concretă. (…) Analizăm toate datele necesare unei astfel de decizii”, a declarat Apostol, la Digi 24.

ADVERTISING

Tarifele de referinţă RCA 2023, valabile pentru următoarele șase luni, aduc scumpiri pentru toate categoriile de vârstă și pentru toate motorizările.

Noile tarife anunțate acum de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu coboară sub 1.000 de lei, după ce în urmă cu şase luni tarifele de referinţă aveau opt categorii cu un nivel de preț sub 900 lei pentru o poliţă RCA pe un an, potrivit Mediafax.

Cel mai mic tarif de referinţă de 1.006 lei este prevăzut la categoria de vârstă 51-60 de ani pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică de sub 1.200 cmc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cel mai mult vor plăti șoferii sub 30 de ani care dețin mașini cu capacitatea cilindrică de peste 2.500 cmc, care pot avea o poliță RCA de peste 4.700 de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇