Ciolacu anunță „un posibil faliment” pe piața RCA, întrebat de scumpirea polițelor

Ciolacu anunță „un posibil faliment” pe piața RCA, întrebat de scumpirea polițelor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit miercuri despre un posibil anunț al unui faliment pe piața RCA, dar că e convins că ASF și Guvernul vor gestiona situația pentru o stabilizare ulterioară a prețurilor.

Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști dacă nu se pune problema audierii conducerii ASF, în condițiile în care au fost anunțate tarife de referință majorate cu 40% pentru polițe.

„Ştiţi foarte bine că este posibil să fie un faliment anunţat. Sunt ferm convins că Guvernul va interveni, aşa cum a mai făcut-o. O să urmeze (o audiere, n.red.). Vicepreședintele ASF a solicitat și la mine întâlnire, am înțeles că președintele ASF a solicitat întâlnire și cu primul ministru. Repet, a mai existat această tendință o dată și eu știu că Guvernul României a reacționat în timp real”, a răspuns Ciolacu, potrivit Libertatea.ro.

ADVERTISING

Întrebat dacă are informaţii privind un posibil faliment pe piaţa RCA, Marcel Ciolacu a răspuns că aceste decizii le iau ASF şi Guvernul.

„Există anumite semnale pe piaţă că ar exista această posibilitate. A mai existat acest precedent. Eu ce vă pot răspunde este din precedentul care a fost, unde statul a intervenit. Sunt ferm convins că cei de la ASF, împreună cu Guvernul României, vor lua decizia cea mai bună. Dacă este o decizie prin OUG, va veni în Parlament”, a completat el.

Publicația notează că tot miercuri, înainte de declarațiile lui Marcel Ciolacu de la Parlament, Vasile Ștefănescu, liderul uneia dintre organizațiile transportatorilor, COTAR, a spus că, din informațiile sale, soluția legală pentru situația găsită de ASF la Euroins este preluarea administrării companiei de către stat, „astfel încât să scoată la suprafață toată mizeria acumulată”.

ADVERTISING

Declarațiile vin după ce ASF a încheiat analiza de solvabilitate a Euroins, actualul lider al pieței RCA, care are peste 2,5 milioane de polițe asigurate și peste 500 de milioane de euro încasați în 2022. O anchetă a jurnaliștilor de la Libertatea arăta că Euroins a fost reclamat la Parchet de trei ori de către ASF.

Euroins este cea mai dată în judecată entitate din România, cu peste 100.000 de procese în ultimii ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇