Guvernul a înființat un comitet pentru analiza de risc seismic, după cutremurul cu peste 300 de replici din Gorj

Guvernul a înființat un comitet pentru analiza de risc seismic, după cutremurul cu peste 300 de replici din Gorj

Palatul Victoria a anunțat că premierul Nicolae Ciucă a aprobat joi înființarea unui comitet interministerial pentru analiza de risc seismic.

Comitetul va funcţiona ca organism care „să furnizeze Guvernului liniile directoare şi soluţiile necesare pentru a pregăti cât mai bine atât populaţia, cât şi infrastructura din toate domeniile, în cazul producerii unui seism”.

Prioritatea zero va fi verificarea școlilor care funcționează în clădiri cu risc seismic de gradul 1, se arată în comunicatul Guvernului, care mai asigură și că Ministerul Dezvoltării va asigura banii pentru toate lucrările de consolidare necesare.

ADVERTISING

Comitetul va fi condus de un reprezentant al Cancelariei lui Ciucă și din el mai fac parte vicepremierul Kelemen Hunor și persoane din mai multe ministere și instituții, de la Inspectoratul de Stat în Construcții, la Institutul pentru Fizica Pământului și Academia Română.

Vor face parte din comitet și reprezentanți ai Uniunii Consiliilor Județene, precum și ai asociațiilor municipiilor, orașelor și comunelor.

Guvernul precizează că la ședințele Comitetului vor putea fi invitați și experți ai instituțiilor și autorităților publice și private care efectuează activități relevante în domeniu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat, joi, că au fost înregistrate 315 replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7 din judeţul Gorj.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇