Guvern: Premierul sau miniştrii nu au fost invitaţi în Parlament în legătură cu legea carantinei

Guvern: Premierul sau miniştrii nu au fost invitaţi în Parlament în legătură cu legea carantinei

Guvernul a transmis, luni, că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea.

”Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, şi nici miniştrilor din Cabinet, invitaţia de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care priveşte carantina şi izolarea”, a transmis, luni, Guvernul.   

Sursa citată a menţionat că ”atât premierul, cât şi miniştrii Sănătăţii şi Justiţiei au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitaţi sau solicitaţi în mod oficial”.   

ADVERTISING

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea doar după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu.

În plus, încă de vineri Marcel Ciolacu i-a cerut în interveții de presă premierului Ludovic Orban şi ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu să participe la dezbaterile din Senat (pe legea carantinării). Se pare însă că invitația nu a fost lansată și instituțional.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, cum comentează precizările Guvernului, potrivit cărora premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament.

”Nu, a fost o invitaţie. Eu îmi amintesc un răspuns al premierului fiind la Tulcea, parcă, care a spus că domnia sa nu trebuie să vină”, a răspuns Ciolacu.

Când i s-a atras atenţia că Executivul vorbeşte despre lipsa unei invitaţii oficiale, Ciolacu a precizat: ”Preşedintele Senatului sunt ferm convins că a şi făcut lucrul acesta”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇