PSD blochează legea privind carantinarea și izolarea: Ciolacu, după ce a votat-o ca deputat: Nu putem accepta și nu putem vota această lege

PSD blochează legea privind carantinarea și izolarea: Ciolacu, după ce a votat-o ca deputat: Nu putem accepta și nu putem vota această lege

Marcel Ciolacu a anunțat luni, după ședința CEx a PSD, că social-democrații nu vor vota în forma actuală proiectul de lege privind carantinarea și izolarea. Proiectul a fost însă votat de PSD în Camera Deputaților, inclusiv de Ciolacu, cu multiple modificări dorite de social-democrați.

Ciolacu spune acum că vor continua dezbaterile in comisiile din Senat și că votul va avea loc doar dacă premierul Ludovic Orban și miniștrii Sănătății și Justiției, Nelu Tătaru și Cătălin Predoiu vin să dea socoteală.

ADVERTISING

Orban: Cazanciuc critică propriii colegi din partid care au votat cu legea în forma în care a ieşit din Camera Deputaţilor

”O să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM-ul, cât și cu organizațiile care luptă pentru drepturi și libertăți. Nu putem accepta această lege și nu putem vota această lege.

Singurul membru al Guvernului care a venit să o susțină a fost dl. ministru (sic!) Raed Arafat. Nu au venit nici premierul, nici ministrul Sănătății și nici ministrul Justiției. Nu a venit niciun om politic din PNL să susțină această lege”, a spus Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Arafat, despre cei care au protestat în Piața Victoriei: Îi aşteptăm la spital. Sunt convins că nu or să scape

Critici și pentru Iohannis

El l-a criticat și pe Klaus Iohannis pentru că nu a organizat o consultare cu toate partidele politice pe marginea acestei legi.

”Nu se va vota legea în Senat, până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție în acest moment.

Eu am o dezamăgire personală față de președintele Klaus Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate forțele politice din Parlament și să fi avut o discuție aplicată cu privire la această lege”, a mai spus Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Replica Guvernului

Din partea Guvernului reacția a fost una scurtă. Membrii Executivului arată că nu a existat nicio invitație oficiala de la Parlament pentru a participa la dezbateri.

Invitația a fost mai mult o somație și nu oficială, ci publică din partea lui Marcel Ciolacu, vineri.

Orban, după ce Senatul a amânat dezbaterea Legii privind carantina și izolarea: Acest joc politicianist afectează sănătatea oamenilor. Sunt la capătul răbdării!

„Premierul Orban şi ministrul Justiţiei Predoiu trebuie să vină URGENT în Senatul României!! Unde românii trebuie apăraţi, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei!

Virusul nu are culoare politică, dar Prostia, Neputinţa şi Lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-şi acoperi furturile, Guvernarea PNL loveşte zi de zi în români”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook.

Legea a fost votată de deputați cu 83 de amendamente, majoritatea de la PSD

Amintim că legea reglementează unele măsuri necesare în domeniul sănătăţii publice cu caracter temporar, în situaţii de risc epidemiologic şi biologic pentru prevenirea introducerii şi limitarea răspândirii bolilor infectocontagioase pe teritoriul naţional.

Proiectul a trecut joi seara de Camera Deputaților, cu 266 de voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri.

Au fost adoptate 83 de amendamente, majoritatea de la PSD, iar 19 au fost respinse.

Iată ce prevede proiectul de lege în ce privește izolarea, carantinarea și internarea pe timp de pandemie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇