Orban, după ce Senatul a amânat dezbaterea Legii privind carantina și izolarea: Acest joc politicianist afectează sănătatea oamenilor. Sunt la capătul răbdării!

Orban, după ce Senatul a amânat dezbaterea Legii privind carantina și izolarea: Acest joc politicianist afectează sănătatea oamenilor. Sunt la capătul răbdării!

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că are ”un mesaj de revoltă şi indignare” faţă de amânarea dezbaterii de către Senat a legii privind carantina și izolarea.

”Amânarea înseamnă o creştere dramatică a risului de infectare”, a spus premierul.

Orban a afirmat că legea privind carantina şi izolarea este indispensabilă în situaţia actuală.

Raed Arafat: Din datele pe care le am, azi depăşim din nou recordul la numărul de cazuri noi şi la decese

”Noi am elaborat un proiect de lege luni, l-am adoptat în Guvern, l-am trimis spre dezbaterea Parlamentului. Nu putem să ne substituim Parlamentului, depinde de Parlament adoptarea acestei legi. Că este o lege bună sau rea, eu zic că este o lege absolut necesară, o lege indispensabilă în situaţia în care ne găsim şi indispensabilă în capacitatea oricărui guvern de a se lupta eficient împotriva epidemiei.

Sunt la capătul răbdării. Acest joc politicianist, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autorităţile din România în bătălia contra epidemiei deja nu ne afectează pe noi, afectează viaţa oamenilor, afectează sănătatea oamenilor şi capacitatea noastră de a lupta în mod eficient contra acestei epidemii”, a adăugat premierul.

Orban voia să participe la dezbateri

Ludovic Orban a criticat Parlamentul că nu l-a chemat la dezbaterile pe lege și a spus că s-ar fi dus orcând era chemat.

”Guvernul a fost reprezentat în Senat şi în Camera Deputaţilor, oricând este necesară prezenţa mea eu sunt prezent, nu am fost invitat la dezbateri ca premier şi, de altfel, nu este uzual. Am fost invitat pentru alte motive. Dacă vroiau să mă invite să le prezint panorama riscurilor care există pentru sănătatea şi viaţa fiecărui român în cazul în care nu se adoptă legea, m-aş fi dus oricând şi acum mă duc oricând. Astea sunt declaraţii politice, nu sunt demersuri oficiale”, a afirmat Ludovic Orban.

El a făcut apel încă o dată ca legea privind carantina şi izolarea să fie adoptată.

”Le mai solicit o dată, adoptaţi legea, legea nu este foarte complicată, legea permite ca într-o situaţie de epidemie autorităţile competente să dispună măsuri simple: izolare la domiciliu, carantină, carantină zonală. Ce s-ar fi întâmplat în Ţăndărei, de exemplu, dacă nu am fi instituit carantina? S-ar fi împrăştiat virusul probabil în tot judeţul Ialomiţa şi nu numai”, a explicat Orban.

Comisia juridică a Senatului a decis, sâmbătă, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterii asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea.

Citește în detaliu schimbările adoptate de Camera Deputaților la legea izolării și carantinării propusă de Guvern


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇