Grupul AUR a făcut sesizare disciplinară împotriva pesedistului care l-a înjurat în plen pe George Simion

Grupul AUR a făcut sesizare disciplinară împotriva pesedistului care l-a înjurat în plen pe George Simion

Liderul deputaţilor AUR, Alin Coleşa, a făcut, marţi, o sesizare disciplinară, către Biroul Permanent, la adresa preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

„În fapt, Alfred Simonis este deputat PSD, îndeplinind cu caracter interimar calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, calitate în care a condus pe data de 27 noiembrie şedinţa de plen, fiind asistat de deputatul PSD Alexandra Presură şi deputatul AUR Ringo Dămureanu ca secretari de şedinţă.

De la prezidiul Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis a avut un schimb de replici cu George Simion, deputat şi preşedinte AUR, prin care l-a apostrofat pe acesta din urmă, acuzându-l că este violator şi adresându-i injurii de neconceput pentru acest nivel de reprezentare", se arată în sesizarea lui Alin Coleşa.

ADVERTISING

Acesta adaugă că prin această "conduită inadmisibilă" apreciază că Alfred Simonis "a afectat grav calitatea actului de conducere a Legislativului ca organ reprezentativ suprem al poporului român" şi a încălcat Codul de Conduită reglementat prin Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Sesizarea a fost trimisă de Biroul Permanent spre analiză Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.

Pe 27 noiembrie, între Simonis şi Simion a avut loc un dialog halucinant:

„- Băga-mi-aş p.. în mă-ta! Îţi sparg dinţii! Ascultă bine aici! Ţine minte!", a spus deputatul PSD Alfred Simonis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"- Serios? Ia să vedem! Băi, lichea pitică!", a replicat liderul AUR George Simion.

De asemenea, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat că la începutul şedinţei „un domn deputat, mai rusofil aşa, căruia nu merită să îi spun numele, a venit şi mi-a spus, citez: Am să o violez pe mă-ta! Aşa mi-a spus acest individ la începutul şedinţei, şi poate că şi reacţia mea a fost una vehementă şi poate şi prestaţia mea, după acest moment, nu e cea pe care aţi fi aşteptat-o”.

ADVERTISING

În replică, liderul AUR a scris pe Facebook că va arăta „cum îl înjură de morţi şi de mamă preşedintele Camerei Deputaţilor”.

Iată şi reacția lui Marcel Ciolacu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇