Șoșoacă, scut pentru Simion

Cu un an înainte de alegeri, un sfert de electorat susține un tandem format din agenți de influență ai Rusiei, în timp ce forțele democratice sunt paralizate, lăsând AUR să preia inițiativa pe scena politică.
Șoșoacă, scut pentru Simion

Un sondaj INSCOP publicat în această săptămână a șocat o mare parte a opiniei publice prin faptul că Diana Șoșoacă ocupă locul trei la notorietate în clasamentul oamenilor politici din România.

Pe primul loc e Iohannis. 99,2% dintre români știu cine e. Pe locul doi e Gabriela Firea, cu 94%, iar pe trei Diana Șoșoacă, 93,5%.

De asemenea, formațiunea fantomă din jurul fostului senator AUR, acum independent, a ajuns a cincea forță politică din România, cu 4,3% intenție de vot, depășind UDMR.

Cifrele sunt uimitoare și arată cât de mare e succesul unui om politic populist, zgomotos și care a folosit intens rețelele sociale.

Pentru a intra în Parlament, SOS România, formațiunea lui Şoşoacă, trebuie să obțină 5% din voturile celor care se duc la urne. 

Nu e un lucru ușor, chiar și pentru șefa formațiunii care e cunoscută, practic, de toți românii cu un telefon mobil în geantă sau în buzunar.

ADVERTISING

Un pion de sacrificiu

În opinia mea, după cifrele date de sondaje în acest moment, cu un an înainte de alegeri, Diana Șoșoacă nu va face parte din viitorul Parlament al României. 

Formațiunea ei nu are structură de conducere, nu are filiale și nici membri care se pot implica în campania electorală. 

BUCURESTI - PARLAMENT - VOT - CONDUCERE ANRE
CIRC. Scandalul pe care-l face Diana Șoșoacă are drept scop de a scoate din atenția opiniei publice legăturile lui George Simion cu Rusia - Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta.ro

Tot succesul noului partid se învârte în jurul ei, versiunea feminină a lui Gigi Becali, din perioada în care omul de afaceri din Pipera făcea politică.

O altă dimensiune a succesului Dianei Șoșoacă vine, însă, din altă parte. Din Rusia.

E o prezență obișnuită a ambasadei Federației Ruse la București. 

Participă la evenimente, e cultivată de diplomații de la Moscova și, frecvent, face declarații de susținere a politicii criminale a lui Vladimir Putin.

Agenții Kremlinului nu văd în Șoșoacă altceva decât un pion de sacrificiu.

Face parte dintr-o strategie prin care Moscova urmărește să se amestece în alegerile de anul viitor și să obțină controlul unui număr cât mai mare de parlamentari români.

Prietenul Kremlinului, liderul celei de a doua forțe politice din România

Din declarațiile publice făcute de lideri politici, europarlamentarul Eugen Tomac a explicat în emisiunea „Actualitatea”, realizată de Tudor Mușat pentru B1 TV, care sunt legăturile Dianei Șoșoacă și ale lui George Simion cu Rusia, dar și din mai multe discuții cu analiști politici și experți, reiese că obiectivul politic pentru Șoșoacă, indus de reprezentanții Rusiei, nu e neapărat de a intra în Parlament, ci de a fi un scut pentru AUR. 

BUCURESTI- SENAT - COMISIA PENTRU CERCETAREA ABUZU
SUVERANISTUL. George Simion încearcă să construiască o alianță de partide populiste pentru a se prezenta ca o alternativă credibilă la guvernare - Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta.ro

Trebuie să mute atenția conexiunilor cu Rusia ale formațiunii conduse de George Simion în altă parte. Șoșoacă e paratrăsnetul perfect. 

Președintele AUR are interdicție de a intra în Republica Moldova și Ucraina, din cauza legăturilor sale cu agenți FSB, legături făcute publice de reprezentanți ai serviciilor secrete din cele două țări.

Cu Șoșoacă pe post de țintă falsă, AUR a ajuns a doua formațiune politică din România, după PSD, cu 20,2% intenții de vot, depășind PNL.

Un partid extremist, populist și care funcționează după o strategie concepută de agenți de influență ai Rusiei are șanse să obțină aproape un sfert din locurile viitorului Parlament.

O astfel de situație ar fi un dezastru național, atât în ce privește sistemul politic, cât și pe cel de apărare al țării. Dar mai poate fi oprit?

Suveraniștii

George Simion e într-o campanie puternică pentru a-și spăla imaginea, pozând în „suveranist”. 

În spatele acestui termen simandicos, care sugerează autonomie națională, independență, libertate și patriotism, în realitate se ascund temele promovate intens de Putin - distrugerea NATO, desființarea Uniunii Europene și transformarea continentului într-un teren de luptă în care state slabe se confruntă între ele, astfel încât Rusia să le poată controla.

„Din ce în ce mai mulți oameni, din ce în ce mai multe formațiuni se alătură partidului AUR, se alătură proiectului AUR”, a anunțat George Simion la conferința din 14 noiembrie. 

„Sunt foarte bucuros că, pe lângă Partidul Republican şi Alianța Național Țărănistă, și Partidul Forța Identității Naționale va semna oficial protocolul de asociere în alianța AUR, într-un pol suveranist autentic. În sală mai sunt reprezentanți din partea Partidului Satul Românesc şi din partea Alianței Renaștere Națională”, a mai spus el, enumerând o serie de formațiuni necunoscute, lansate de tot felul de aventurieri politici.

Asistăm, de peste doi ani, la o strategie prin care Diana Șoșoacă a plecat pe un culoar politic agresiv, vizibil de partea Rusiei, pentru a-l proteja pe George Simion și AUR. 

E un plan care aduce numai beneficii agenților lui Putin. Dacă intră și AUR și SOS în Parlament, cu atât mai bine, cei doi lideri gândesc și acționează la fel, numai intensitatea e diferită.

Dacă intră doar AUR, Șoșoacă poate fi lăsată să se descurce singură, fără probleme.

Democrația din România va avea de înfruntat multe provocări anul viitor, atunci când vor fi patru rânduri de alegeri. 

De neînțeles rămâne faptul că există oameni politici care își fac strategiile în funcție de acțiunile AUR, care a preluat inițiativa pe scena politică din România. 

De exemplu, conform unor surse, PSD speră ca în finala prezidențială să ajungă candidatul partidului și cel al AUR, astfel încât social-democrații să fie favoriți.

Partida rusă din România e mai activă ca niciodată și are de partea sa un sfert din electorat. 

Pentru cei ce se întreabă cum a fost posibil comunismul, dar și cum am reușit ca după Revoluție, prin alegeri libere, să ne lăsăm conduși un deceniu de un agent al Kremlinului, e vorba de Ion Iliescu, să se uite la succesul de azi al lui George Simion și al Dianei Șoșoacă. Din păcate, n-am învățat nimic din cele cinci decenii de crime și lipsuri cât țara a fost sub controlul Moscovei. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇