Ucraina anunță sancțiuni pentru Diana Șoșoacă, după ce a propus anexarea prin lege a unor regiuni din țara vecină

Ucraina anunță sancțiuni pentru Diana Șoșoacă, după ce a propus anexarea prin lege a unor regiuni din țara vecină

Ministerul de Externe din Ucraina va impune sancțiuni împotriva senatorului Diana Șoșoacă, după ce a a inițiat un proiect de lege pentru anexarea mai multor regiuni din ţara vecină.

Informaţia este transmisă pe Facebook de Oleg Nikolenko, care este purtătorul de cuvânt al MAE de la Kiev.

"Ministerul de Externe al Ucrainei inițiază impunerea sancțiunilor Dianei Şoşoacă, drept persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale", anunţă oficialul, care nu a precizat la ce sancțiuni va fi supusă.

ADVERTISING

Nikolenko mai scrie că prin acest demers “politicianul marginal promovează refacerea identității culturale a populației românești. Este un instrument clasic din metodologia revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune în discuție integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România".

Diana Șoșoacă cere anexarea prin lege a teritoriilor din Ucraina aflate cândva în componența României interbelice. Ea a depus în acest sens un proiect de lege prin care cere „denunțarea Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, ratificat prin Legea nr. 129/1997.

ADVERTISING

„România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”, scrie Șoșoacă la articolul 3 din proiectul de modificare a legii.

Prin proiectul depus în Parlament, Șoșoacă susține public discursul fostului președinte al Rusiei, Dimitri Medvedev, care în vara anului trecut spunea că România vrea să anexeze teritorii din Ucraina.

În plus, Șoșoacă este un bun prieten al ambasadorului Rusiei la București, fiind invitată frecvent la evenimentele găzduite de acesta.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇