Erdogan spune că Turcia va fi de bază în Afganistan, după plecarea americanilor

Erdogan spune că Turcia va fi de bază în Afganistan, după plecarea americanilor
Captură video din timpul discursului în care Erdogan i-a îndemnat pe turci să boicoteze produsele franţuzeşti

Turcia va rămâne „singura ţară fiabilă” care va mai avea soldaţi în Afganistan după retragerea SUA şi a NATO, a declarat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, înainte de plecarea sa către Bruxelles pentru summitul Alianţei nord-atlantice, transmite AFP.

Publicitate

"America se pregăteşte să plece în scurt timp din Afganistan şi, după ce (americanii) vor pleca, singura ţară fiabilă care va rămâne pentru a menţine procesul la faţa locului va fi evident Turcia", a declarat Erdogan pe aeroportul din Istanbul.

El a menţionat, fără a da alte detalii, că responsabili turci le-au comunicat sâmbătă omologilor lor americani că Ankara este pregătită să menţină efective în Afganistan.

Conform presei, militari turci ar putea rămâne să protejeze aeroportul din Kabul, principala cale de ieşire din ţară pentru diplomaţi occidentali şi lucrători umanitari.

Publicitate

Trupele occidentale urmează să fie retrase din Afganistan până la 11 septembrie, când se împlinesc 20 de ani de la atentatele din SUA care au declanşat invazia din această ţară.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇