După ce a dat vina pe localnici, primarul din Crevedia acuză și pompierii: N-au făcut nimic, ne-au băgat să ne omoare pe toți acolo! A fost prins în direct cu minciuna

După ce a dat vina pe localnici, primarul din Crevedia acuză și pompierii: <i>N-au făcut nimic, ne-au băgat să ne omoare pe toți acolo!</i> A fost prins în direct cu minciuna

Primarul comunei Crevedia, social-democratul Florin Petre, continuă să respingă orice asumare a responsabilității.

Într-o intervenție de aproape 20 de minute marți seară la Antena3, Petre a insistat că nu știa nimic despre funcționarea ilegală a stației GPL, a spus că nu are ce să-și reproșeze și, mai mult, după ce dimineață dăduse vina pe localnici pentru că nu au făcut sesizări, a criticat și intervenția pompierilor.

Când a fost confruntat cu o declarație a sa postată pe pagina Primăriei Crevedia luni, în care era citat afirmând că, de fapt, știa de activitatea ilegală, Petre a acuzat un fake news și a ieșit din emisiune.

ADVERTISING

„Nu am ce să-mi reproșez, nu e treaba mea, nu sunt competent”

Edilul și-a început intervenția reluând discursul că nu știa ce era dincolo de gardul stației GPL și a povestit ce s-a întâmplat în primele minute de la prima explozie.

„Dacă aveam cunoștințe despre aceste lucruri, eram primul interesat să protejez comunitatea pe care o conduc, pentru că sunt primarul lor și n-aș vrea niciodată să le fac rău. Doamne ferește de acest gând! Mai mult decât atât, îi cunosc pe toți, sunt prieten cu toți. Nu am ce să-mi reproșez, îmi pare rău. Am fost primul la fața locului, i-am văzut pe cei care au ieșit arși, am văzut când a explodat, am fost cel care a sunat la pompieri.

Chiar îmi pare rău de ce s-a întâmplat și v-am spus mai devreme că sperăm să treacă pericolul care încă există la noi, să putem să intrăm în locuințe, să ajutăm oamenii, să le dăm banii, să revenim cât mai curând la viața normală. (...)

ADVERTISING

Eram chiar aproape când s-a întâmplat și am ajuns la fața locului chiar după explozia de la prima cisternă sau ce a explodat. Eu n-am de unde să știu ce s-a întâmplat acolo. Și organele competente o să facă o cercetare, bănuiesc, când se vor închide cele trei cisterne care au mai rămas, şi vor da o soluție. Bănuiesc, nu știu. Nu e treaba mea, nu sunt competent să-mi dau cu părerea despre acest lucru", a susținut Florin Petre la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă și-a dat seama în acel moment că o ilegalitate e cauza dezastrului, Petre a spus că nu.

„Nu, domle'. Mi-am dat seama că se întâmplă o nenorocire. Cum să te gândești în momentul ăla că e ceva ilegal. Legal, ilegal, este o nenorocire. Nu știam ce se întâmplă acolo, ce cisterne au ei, goale, pline, nu știam.

M-am dus acolo, am văzut ce se vedea și a început tragedia. Nu mă gândeam atunci decât la oamenii care au ieșit fără haine și arși, salvare era una singură, pompieri nu veneau. Când au venit n-au făcut nimic, şi-au dat cu stângul în dreptul, s-au contrazis și ne-au băgat să ne omoare pe toți acolo. Asta e situația", a acuzat primarul din Crevedia.

ADVERTISING

„Arafat ne-a tăvălit și ne-a făcut de comandă cu toți pompierii acolo”

Când i s-a atras atenția că intervenția pompierilor a fost cea care a salvat vieți și că toate declarațiile îl contrazic, edilul a povestit cum a decurs interacțiunea sa cu salvatorii și cu secretarul DSU Raed Arafat.

„Păi haideți să vă spun ceva. Lumea spunea spuneți să intre în spate cu mașina de pompieri că ne arde în spate, a venit focul pe câmp. Le-am spus la câțiva și mi-au zis ăla cu șapcă în cap, ăla albu', ăla e șefu'. Nici nu ne-a băgat în seamă, a zis părăsiți perimetrul că ne ocupăm noi. Au lăsat să ardă și câmpul, și case, și tot. Și când au aruncat cu apă pe a doua și a treia cisternă a sărit în aer, să ne omoare pe toți.

Domnul Arafat venea de la cisternă spre noi să dea noroc cu domnul președinte de la Consiliul Județean și ne-a tăvălit și ne-a făcut de comandă cu toți pompierii acolo. Cred că era bine să se oprească la cele 5 sau 6 persoane care au fost primele victime și era ok, credeți-mă. Doamne ferește să nu se întâmple și alte nenorociri cu cei care sunt în suferință acum.

După ce s-a întâmplat treaba asta, la 10 minute, au băgat mașina de pompieri pe unde le-am zis noi. Cetățenii țipau, am desfăcut poarta și s-a întâmplat ce trebuia să se întâmple cu un sfert de oră înainte. Asta se poate verifica", a continuat Petre acuzator.

Primarul a comentat și declarația președintelui Iohannis, care l-a criticat pentru faptul că a spus că nu a știut nimic din ce se întâmpla acolo: „Poate să zică ce vrea el. Situația e cum am prezentat-o eu sincer și nu am ce să ascund și nici să mint. Părerea dânsului”.

Prins cu minciuna, a ieșit din emisiune

Jurnaliștii l-au confruntat cu o declarație a sa postată pe pagina Primăriei Crevedia luni, în care spunea că de fapt știa de activitatea ilegală: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

Petre a negat însă că ar fi postarea pe pagina oficială a Primăriei.

„Nu cred că există așa ceva. Vă spun că nu este postat așa ceva pe pagina Primăriei niciodată. Când am venit la Primărie această stație funcționa, nu am găsit-o închisă. O fi un fake, pe pagina Primăriei nu s-a postat așa ceva. Eu sunt la Primărie din 2016, stația nu mai funcționa din 2020. Probabil că s-a făcut un cont fals și s-a postat”, a susținut edilul.

Postarea este încă activă și i-a fost arătată, dar chiar și așa, edilul le-a spus jurnaliștilor că nu e reală.

„Nu este adevărat asta, e făcută un fake, sunt mai multe fake-uri făcute de câteva zile. Este un fake, nu are nicio treabă. Încearcă să dezinformeze cetățenii. Nu aveam cum să afirm așa ceva niciodată. Vă doresc o seară frumoasă”, a încheiat Florin Petre.

Amintim că marți seara preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune excluderea din partid a primarului din Crevedia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇