Primarul din Crevedia dă vina pe oamenii afectați de explozii pentru dezastru: Dacă nu s-a făcut sesizare, nu s-a știut

Primarul din Crevedia dă vina pe oamenii afectați de explozii pentru dezastru: Dacă nu s-a făcut sesizare, nu s-a știut

Primarul PSD din Crevedia, Florin Petre, se spală pe mâni în cazul exploziei devastatoare de la stația GPL și spune că nu știa că aceasta funcționa în continuare, deşi nu avea autorizaţie din 2020.

Mai mult, edilul dă vina pe oamenii afectați de explozii că nu au făcut sesizări la Primărie, potrivit Digi24.

„Știam că a fost închisă după adresa de la ISU. Nu este în competența Primăriei și dacă nu am primit nicio sesizare… că s-a vehiculat la presă. Nu avem nimic scris la Primărie.

Cei care au fost afectați sunt cei care locuiesc lângă acest GPL. Puteți să-i întrebați dacă au făcut vreo sesizare sau nu. Dacă nu s-a făcut la primărie, nu s-a știut. Dacă s-a făcut la Poliție, trebuie verificat la Poliție”, a spus primarul.

ADVERTISING

Întrebat cine este vinovat de tragedie, Florin Petre a răspuns: „Patronul firmei”.

Locuitorii spun că în special cei doi soți care au murit și care locuiau chiar lângă stația GPL au făcut mai multe reclamații în ultimii 2 ani.

Însă Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița a transmis, luni, că din 2020 până în prezent nu au fost înregistrate sesizări cu privire la imobilul în care funcționa stația GPL din Crevedia.

ADVERTISING

„Nu au fost înregistrate sesizări, petiții, informări sau audiențe de la cetățeni sau alte instituții, referitoare la activitatea desfășurată la imobilul unde s-a produs tragicul eveniment din localitatea Crevedia”, a transmis Compartimentul Relații Publice al IPJ Dâmbovița.

Tot luni, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Alex Florența, a declarat că instituția nu a fost sesizată cu privire la activitatea stației GPL din Crevedia.

ADVERTISING

“Poate fi vorba de omisiunea sesizării organelor judiciare. Nu putem exclude nici implicarea civică a cetățenilor din zonă. Cetățenii trebuie să vină către instituții cu o mai mare deschidere, dacă constată ilegalități", a spus procurorul general.

“În ultimii trei ani, nu a existat nici o sesizare a parchetelor privind funcționarea ilegală a stației GPL Crevedia", a precizat Alex Florența.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au deschis două dosare penale de abuz în serviciu în acest caz.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇