Exploziile de la Crevedia s-au văzut din avioanele aflate în zbor. Stenograma discuției între piloți

Exploziile de la Crevedia s-au văzut din avioanele aflate în zbor. Stenograma discuției între piloți

Exploziile care s-au produs sâmbătă la o stație de GPL din Crevedia au fost atât de puternice încât au fost văzute de piloții mai multor avioane aflate în zbor.

Aceștia au raportat la turnul de control, afirmând că se află la aproximativ 16 kilometri distanță, potrivit Digi24.

Pilot: Am văzut o explozie uriașă din locul în care suntem acum. Explozia s-a produs undeva în stânga noastră, la aproximativ 16 kilometri distanță. Acum vedem un incendiu la sol, nu a fost vorba de artificii, ci de o explozie uriașă.
Controlor de zbor: Am înțeles, mulțumim mult pentru informații.
Pilot: Confirmăm și noi, undeva în fața noastră.
Pilot: La fel și noi, cursa 1755.
Controlor de zbor: Ați văzut și voi explozia?
Pilot: Da, confirmăm. Incendiul este acum chiar sub noi, sub poziția noastră actuală.

ADVERTISING

Şeful DSU, Raed Arafat, a povestit cum a simţit cea de-a doua explozie de la Crevedia, el comparând suflul deflagraţiei cu un fier de călcat încins. Arafat a precizat că este foarte important că în această a doua explozie nu a fost afectat niciun civil și spune că acum situația este sub control și nu mai există pericolul unei alte deflagrații.

„Eu eram la o distanţă şi pot să vă spun că am simţit pe spate, că mergeam spre partea opusă pentru a discuta cu cineva, şi la momentul respectiv când s-a auzit şi am simţit căldura care a venit, era parcă cineva pune pe tine un fier de călcat. Şi atunci este clar că mai mulţi au fost afectaţi”, a povestit Arafat, la Digi 24.

ADVERTISING

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au deschis două dosare penale de abuz în serviciu, după exploziile și incendiul devastator de la stația GPL din Crevedia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇