Cei doi soți care au murit la Crevedia făceau de doi ani reclamații despre stația GPL de lângă casa lor

Cei doi soți care au murit la Crevedia făceau de doi ani reclamații despre stația GPL de lângă casa lor

Locuitorii din zona stației GPL din Crevedia unde a avut loc tragedia sâmbătă știau că staţia GPL funcționa ilegal și se temeau că se va produce un dezastru.

Mai mult, cele două persoane care au murit au făcut reclamații timp de doi ani, de când stația GPL de lângă casa lor a devenit depozit, iar mirosul de gaz s-a intensificat, scrie Europa Liberă.

Un bărbat povestește că de fiecare dată când transferau gaz dintr-o cisternă în alta mirosea foarte rău.

„Mirosea rău de fiecare dată când transferau gaz dintr-o cisternă în alta. Noi asta știam că fac. Era o incintă de vreo 50 de metri pătrați, intrau acolo cisternele și transferau gaz de la una la alta”, a spus bărbatul.

ADVERTISING

La rândul său, o femeie din Crevedia a relatat că în timpul exploziei s-a simțit miros de gaz.

”În timpul exploziei s-a simțit miros de gaz. Nu știu dacă primarul a știut că funcționează ilegal. Localnicii știau, descărcau și ziua, și noaptea. Știam că nu mai aveau autorizație, dar ce puteam noi face dacă patronul are așa bani mulți.

Ne-am gândit că se va întâmpla asta, vecinii care au murit au spus… doamna chiar a spus: când vom muri, de la GPL ăsta o să murim. Ne era frică", a declarat femeia, citată de Digi24.

ADVERTISING

O femeie internată la Spitalul Floreasca, dintre victimele incendiului de la Crevedia, a decedat duminică. Ea este soția bărbatului care a murit sâmbătă, în urma unui infarct. Femeia era în stare foarte gravă, având arsuri de gradul 3 și 4 pe 95% din corp. Iar soţul a murit de inimă când a văzut-o arzând,

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au deschis un dosar de abuz în serviciu după exploziile și incendiul devastator de la stația GPL din Crevedia.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare.

ADVERTISING

„Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Ancheta este realizată de către Parchetul General. Bineînţeles, aici participă colegii de la de la poliţie şi de la pompieri, vor avea şi ei rolul lor, dar vom aştepta să vedem ce va ieşi. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt”, a declarat Raed Arafat duminică, la Ministerul Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

Potrivit unor surse citate de televiziunile de știri, firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia nu mai avea autorizație de securitate la incendiu din iulie 2020 și informase ISU din 2020 că stația a fost închisă.

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu 46 de victime, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal.

Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), potrivit Termene.ro. Ionuţ Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Informația a fost furnizată inițial de G4Media, după care a fost confirmată de edilul din Caracal, într-o intervenție la România TV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇