Incendiul de la Crevedia: Stația GPL nu avea autorizație de funcționare. Proprietarul, fiul unui primar PSD cu avere uriașă

Incendiul de la Crevedia: Stația GPL nu avea autorizație de funcționare. Proprietarul, fiul unui primar PSD cu avere uriașă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare.

„Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Ancheta este realizată de către Parchetul General. Bineînţeles, aici participă colegii de la de la poliţie şi de la pompieri, vor avea şi ei rolul lor, dar vom aştepta să vedem ce va ieşi. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt”, a declarat Raed Arafat duminică, la Ministerul Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Potrivit unor surse citate de televiziunile de știri, firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia nu mai avea autorizație de securitate la incendiu din iulie 2020 și informase ISU din 2020 că stația a fost închisă.

Nu există o confirmare oficială, dar se vehiculează că explozia inițială ar fi avut loc când în stație se muta gaz lichefiat dintr-o cisternă în alta. Deși se acreditează ideea că în locație nu mai funcționa o stație GPL, ci un depozit utilizat de cisterne de GPL, un localnic a declarat, la Antena 3, că el își încărca și butelia, după ora 18:00, de aici și că asta era o practică uzuală.

ADVERTISING

Firma, deținută de fiul primarului PSD din Caracal

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu 46 de victime, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal.

Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), potrivit Termene.ro. Ionuţ Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Informația a fost furnizată inițial de G4Media, după care a fost confirmată de edilul din Caracal, într-o intervenție la România TV.

„Am plecat de urgenţă din străinătate, la un simpozion. Acum am ajuns acolo! Dar iau primul avion spre România. Într-adevăr, această staţie care a luat foc este a fiului meu Ionuţ. Ionuţ este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcţiona staţia respectivă! Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi!  Înţeleg că sunt şi 2 pakistanezi muncitori, daţi dispăruţi”, a declarat primarul conform romaniatv.net

ADVERTISING

Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL pe 2022 a fost de peste jumătate de miliard de lei, mai precis 595 de milioane de lei. Iar profitul pe 2022 s-a cifrat la 32 de milioane de lei.

Ion Doldurea se află la primul mandat de primar și a candidat în 2020 din partea PSD. Înainte era un prosper om de afaceri.

Primarul din Caracal, un prosper om de afaceri

Ion Doldurea a fost impus de baronul PSD Paul Stănescu în 2019 la șefia PSD Caracal, dar și pentru a candida la Primăria Caracal, pe care acesta a și câștigat -o în 2020, informează G4Media.

Chimist de profesie, Doldurea a înființat mai multe firme, inclusiv din domeniul carburanților, pe care le-a trecut apoi pe numele fiilor săi, potrivit Olt Alert.

Potrivit CV-ului oficial, din 1993, Ion Doldurea a activat în mediul privat. Anterior a fost director comercial la  Intreprinderea de anvelope din Caracal și Inspector de specialitate (chimie) la Inspectoratul de Stat pentru Controlul calității produselor, Caracal. În 1979 a absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică a Universității București.

Ion Doldurea are peste 20 de case, apartamente și spații comerciale, precum și aproape 500.000 de euro în conturi, potrivit declarației de avere. De asemenea, familia Doldurea are și un hotel de 5 stele în Caracal și opere de artă evaluate la 70.000 de euro.

Reacția iritată a lui Ciolacu

Întrebat despre fiul primarului din Caracal (PSD), care deține stația GPL, premierul Marcel Ciolacu a fost iritat și a răspuns răstit jurnaliștilor: „Da, patronul stației este fiul unui primar. Dacă dumneavoastră credeţi că eu, preşedintele partidului, ştiu cu ce se ocupă copiii primarilor sau copiii membrilor sau ce membri au GPL, vă înşelaţi. Vorbim să salvăm vieţi şi mă întrebaţi de…”.

Mai multe explozii puternice au avut loc sâmbătă seara la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, fiind urmate de un incendiu masiv.

58 de oameni au fost răniți și arși, mai mult sau mai puțin grav, după exploziile succesive și incendiul de la stația GPL din Crevedia. 10 dintre aceştia sunt intubaţi, doi au arsuri pe mai mult de 90% din corp de gradul 3 și 4. Opt dintre cei în stare gravă, care pot fi transportați, vor merge la spitale din străinătate. Primele două transporturi au fost făcute în noaptea de sâmbătă spre duminică și duminică dimineață.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇