Firma GPL la care s-a produs explozia din Crevedia aparține fiului primarului PSD din Caracal. Ciolacu, iritat

Firma GPL la care s-a produs explozia din Crevedia aparține fiului primarului PSD din Caracal. Ciolacu, iritat

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu 46 de victime, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal.

Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), potrivit Termene.ro. Ionuţ Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Informația a fost furnizată inițial de G4Media, după care a fost confirmată de edilul din Caracal, într-o intervenție la România TV.

„Am plecat de urgenţă din străinătate, la un simpozion. Acum am ajuns acolo! Dar iau primul avion spre România. Într-adevăr, această staţie care a luat foc este a fiului meu Ionuţ. Ionuţ este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcţiona staţia respectivă! Eu nu ştiu ca băiatul meu să fi făcut ilegalităţi!  Înţeleg că sunt şi 2 pakistanezi muncitori, daţi dispăruţi”, a declarat primarul conform romaniatv.net

ADVERTISING

Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL pe 2022 a fost de peste jumătate de miliard de lei, mai precis 595 de milioane de lei. Iar profitul pe 2022 s-a cifrat la 32 de milioane de lei.

Ion Doldurea se află la primul mandat de primar și a candidat în 2020 din partea PSD. Înainte era un prosper om de afaceri.

Întrebat despre fiul primarului din Caracal (PSD), care deține stația GPL, premierul Marcel Ciolacu a fost iritat și a răspuns răstit jurnaliștilor: „Da, patronul stației este fiul unui primar. Dacă dumneavoastră credeţi că eu, preşedintele partidului, ştiu cu ce se ocupă copiii primarilor sau copiii membrilor sau ce membri au GPL, vă înşelaţi. Vorbim să salvăm vieţi şi mă întrebaţi de…”.

ADVERTISING

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seara la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Deflagrația a fost urmată de un incendiu masiv. În urma primei explozii, șapte persoane au fost rănite grav, dintre care patru intubate și una decedată.

Ulterior a mai avut loc o explozie puternică, a explodat o cisternă, care a dus la rănirea a 26 de pompieri, din care unul este intubat și alte victime civile. În total sunt 46 de victime în spitalele din București în acest moment, potrivit unei statistici pe spitale furnizată de Ministerul Sănătății.

ADVERTISING

În continuare, intervenția este foarte dificilă și nu este exclus riscul unei alte explozii.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Populaţia a fost evacuată pe o rază de peste 1 km, fiind evacuați peste 3.000 de oameni din casele lor. Traficul pe DN 1A este blocat complet.

S-a format și o celulă de criză la MAI și una la Ministerul Sănătății, 12 spitale din București și 2 din țară sunt pregătite să primească răniții.

S-a decis ca 4 pacienți să fie transferați în această noapte în spitale din afară, 2 în Belgia și 2 în Italia. A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇