Iohannis, despre tragedia de la Crevedia: profund îndurerat, cere anchetă și măsuri ca istoria să nu se mai repete

Iohannis, despre tragedia de la Crevedia: profund îndurerat, cere anchetă și măsuri ca istoria să nu se mai repete

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat profund îndurerat de tragedia de la Crevedia și a cerut autorităților să demareze o anchetă pentru a stabili dacă legea și regulile au fost încălcate și de această dată.

„O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime”, spune președintele Iohannis într-o postare pe Facebook.

O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu…

Publicată de Klaus Iohannis pe Sâmbătă, 26 august 2023

El a transmis condoleanțe familiilor îndurerate și a cerut autorităților să ia măsuri ca așa ceva să nu se mai întâmple.

„Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență.

ADVERTISING

De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, se mai aratp în postare.

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seara la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Deflagrația a fost urmată de un incendiu masiv, care se manifestă agresiv. În urma primei explozii, șapte persoane au fost rănite grav, dintre care patru intubate și una decedată.

ADVERTISING

Ulterior a mai avut loc o explozie puternică, a explodat o cisternă, care a dus la rănirea a 26 de pompieri, din care unul este intubat și alte victime civile. În total sunt 46 de victime în spitalele din București în acest moment, potrivit unei statistici pe spitale, prezentată de Antena3.

În continuare, intervenția este foarte dificilă și nu este exclus riscul unei alte explozii.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Populaţia a fost evacuată pe o rază de peste 1 km, fiind evacuați peste 2.000 de oameni din casele lor. Traficul pe DN 1A este blocat complet.

ADVERTISING

S-a format și o celulă de criză la MAI, unde se află și ministrul MAI, Cătălin Predoiu și premierul Marcel Ciolacu. A fost chemat și Raed Arafat, care se afla la Crevedia. De asemenea, la Ministerul Sănătății este instituită o celulă de criză, 14 spitale din București fiind pregătite să primească răniții. Autoritățile susțin că sunt pregătite pentru a transfera victimele cu arsuri grave la spitale din străinătate, dacă va fi cazul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇