Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan, afirmă că, în urma celor două deflagraţii de la Crevedia, de sâmbătă seară, autorităţile de mediu nu estimează afectări semnificative în ceea ce priveşte calitatea aerului sau a mediului în general.
În zona de nord a Capitalei, după explozii, s-au înregistrat creşteri uşoare la indicatorul particule în suspensie (PM10), însă nivelul acestora a început să scadă.
Într-o intervenţie telefonică la Pro Tv, sâmbătă seară, şeful Gărzii Naţionale de Mediu a afirmat că după exploziile de la Crevedia au fost înregistrate ”uşoare creşteri” ale parametrului particule în suspensie, în zona de nord a Capitalei, după ora 22 staţiile din zona Bucureştiului înregistrând valori în scădere.
”Excepţie face staţia din Voluntari, unde, însă creşterea este nesemnificativă”, a afirmat şeful Gărzii de Mediu.
El a susţinut că, după deflagraţiile din judeţul Dâmboviţa, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului nu estimează fenomene semnificative privind poluarea.
”Aş putea spune, ca previziune din partea colegilor de la Agenţia de Mediu, că nu vom vorbi de un fenomen, de poluare. Cel puţin din punct de vedere al calităţii aerului şi al mediului ca întreg, estimăm că nu avem de ce să ne facem probleme legat de acest subiect”, a spus Corlan.
În ceea ce priveşte zona Crevedia, unde are loc incendiul, acesta a afirmat că evoluţia indicilor privind poluarea este măsurată în timp real, în acea zonă, iar dacă va exista vreun risc va fi alertată populaţia ”înainte ca acesta să apară”.
”Repet, din punctul de vedere al protecţiei mediului mesajul este unul de liniştire, pentru că condiţiile meteo, vântul acum a început să favorizeze dispersia poluanţilor, aşa că, în cazul acestei tragedii, cel puţin din punctul de vedere al protecţiei,mediului, estimăm că nu ne vom face probleme”, a adăugat comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu.