DNA a deschis două dosare de abuz în serviciu după tragedia de la Crevedia: Nicio persoană nu are calitatea de suspect!

DNA a deschis două dosare de abuz în serviciu după tragedia de la Crevedia: Nicio persoană nu are calitatea de suspect!

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au deschis două dosare penale de abuz în serviciu, după exploziile și incendiul devastator de la stația GPL din Crevedia.

Pe rolul DNA, „au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii”, precizează luni DNA.

ADVERTISING

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală, mai explică DNA.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, susţin procurorii.

ADVERTISING

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare.

„Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Ancheta este realizată de către Parchetul General. Bineînţeles, aici participă colegii de la de la poliţie şi de la pompieri, vor avea şi ei rolul lor, dar vom aştepta să vedem ce va ieşi. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt”, a declarat Raed Arafat duminică, la Ministerul Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Potrivit unor surse citate de televiziunile de știri, firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia nu mai avea autorizație de securitate la incendiu din iulie 2020 și informase ISU din 2020 că stația a fost închisă.

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu 46 de victime, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal.

Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), potrivit Termene.ro. Ionuţ Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇