Dragnea anunţă un nou partid din care vrea să facă parte, dar nu ştie dacă are voie: E născut din lacrimi, deznădejde şi suferinţă

Dragnea anunţă un nou partid din care vrea să facă parte, dar nu ştie dacă are voie: E născut din lacrimi, deznădejde şi suferinţă

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea anunţă că patru „oameni obişnuiţi” în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, unul dintre apropiaţii săi, au pus bazele unui nou partid politic, denumit Alianţa pentru Patrie.

„Prin octombrie, am avut o discuţie cu Codrin, Codrin a venit des la mine la vizită. Şi mi-a zis că el simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid, un partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care n-au curaj, de acoperiţi, de oameni infiltraţi, de tot felul de interese împletite care distrug un partid.

Şi am zis că sunt de acord şi îl sprijin cu tot ceea ce ştiu eu, cu toată experienţa mea politică şi administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Şi a găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid.

ADVERTISING

Codrin nu s-a implicat de la început în documente pentru a nu risca (sic!) ca undeva pe parcursul procedurilor să se blocheze. Astfel încât partidul s-a înfiinţat şi se numeşte Alianţa pentru Patrie”, a afirmat fostul lider soial-democrat.

Aplicaţie pentru cei care doresc să se înscrie în partid

Dragnea a menţionat că există o aplicaţie pentru cei care doresc să se înscrie şi a descris liniile după care se ghidează, doctrinar, noua formaţiune.

„Acum cred că ei lansează site-ul partidului, este făcută o aplicaţie pentru cei care vor să se înscrie, este un partid la început. Alianţa pentru Patrie s-a născut practic din lacrimi, din deznădejde şi din suferinţă, a noastră a tuturor, recunoscută sau nerecunoscută, dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România.

ADVERTISING

Oamenii… sunt din ce în ce mai mulţi oameni care nu mai suportă stilul ăsta de a face politică. (…) Nu este un partid naţionalist, nu este un partid radical, nu este un partid xenofob, nu este un partid anti-european sau anti-atlantic. Dimpotrivă”, a adăugat Dragnea.

Dragnea vrea și el în partid

Conform acestuia, principalul obiectiv al partidului îl reprezintă „bunăstarea românilor”, el fiind animat de „patriotism economic”.

„Acest partid nu e făcut degeaba. Unii spun că eu nu am voie să ocup o funcţie într-un partid. Eu, pentru partidul ăsta, voi face foarte multe lucruri”, a adăugat Dragnea.

El precizează că a vorbit cu avocata sa, căreia i-a cerut să analizeze posibilitatea deschiderii unei acţiuni în instanţă pentru a lămuri dacă are sau dreptul să facă parte dintr-o formaţiune politică.

ADVERTISING

Pentru început, partidul va fi condus de un comitet de iniţiativă, mai spune Dragnea, el subliniind că noul partid „e legal, înregistrat, a ieşit”.

Condamnarea sa la închisoare include, pentru o perioada de încă 3 ani pe lângă cei 3 și jumătate de închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi.

Până în 2024, Liviu Dragnea nu poate alege și nu poate fi ales, nu poate ocupa funcții care implică exercițiul autorității de stat sau o funcție de tipul celei de care s-a folosit pentru a comite fapta. Rămâne de văzut dacă poate face parte dintr-un partid politic.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇