Dragnea se gândeşte dacă va reveni în politică: PSD a devenit un partid de lași. M-au vândut! UPDATE Ciolacu îi dă replica

Dragnea se gândeşte dacă va reveni în politică: PSD a devenit un partid de lași. M-au vândut! <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Ciolacu îi dă replica

Liviu Dragnea a declarat, joi, la ieșirea din Penitenciarul Rahova, că PSD a devenit un partid de lași, aflat acum ”în buzunarul SRI” și că se gândește dacă să revină în politică.

”PSD a devenit un partid de operetă, un partid de lași. E praf. Un partid fără personalitate (…) PSD nu mai e partid. PSD nu e condus în acest moment, e în buzunarul SRI (…) M-au vândut”, a spus fostul lider al Partidului Social Democrat la ieșirea pe porțile închisorii.

Întrebat dacă revine în politică, el a precizat: ”În politică voi intra dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și dacă mai am pentru cine”.

ADVERTISING

Comentând la Digi24 liberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, Vasile Dîncu, președintele CN al PSD, a spus că se bucură ”pentru Liviu Dragnea şi pentru familia lui”.

”Sper că s-a încheiat pentru el acest calvar. Sper să îşi poată reîncepe viaţa normală. (...) Nu şi-a exprimat încă voinţa de a face politică, dar dincolo de acestea, eu cred că oricine are dreptul la reabilitare. Dacă justiţia a stabilit că un om şi-a ispăşit pedeapsa şi va trece şi o perioadă în care se reabilitează, fiind lipsit de drepturi civile, eu nu cred că noi suntem deasupra justiţiei şi să stabilim altceva”, a afirmat Vasile Dîncu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La randul său, purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a precizat că statutul partidului nu îi permite lui Liviu Dragnea să fie membru al formaţiunii.

„O instanţă s-a pronunţat asupra condamnării domnului Liviu Dragnea şi s-a pronunţat şi astăzi asupra liberării domnului Dragnea. Atunci trebuie să respectăm şi să privim echidistant deopotrivă ambele decizii şi să respectăm decizia de astăzi a instanţei. (...)

Din punct de vedere al PSD, partidul e reglementat de un statut care astăzi, în conformitate cu felul în care domnul Dragnea este într-o liberare condiţionată, nu poate fi membru PSD. Aşa spune statutul formaţiunii. Cred că ar trebui întrebat, în primul rând, domnul Dragnea dacă şi-ar dori sau nu. Din ceea ce am văzut în spaţiul public, din ceea ce a apărut din partea celor apropiaţi de domnia sa, nu a reieşit o astfel de situaţie că ar dori să revină în PSD, într-un timp foarte scurt”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, joi, la Digi 24.

ADVERTISING

UPDATE 17:55 - Într-un final, și președintele PSD Marcel Ciolacu i-a răspuns fostului său șef pe Facebook.

”Îi urez multă sănătate domnului Liviu Dragnea. A fost o perioadă grea și cu siguranță acum are nevoie de liniște. Nu voi comenta declarațiile domniei sale. Este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale.

#NoulPSD va continua să fie preocupat de problemele reale ale românilor: scăderea nivelului de trai, creșterile de prețuri, înghețarea salariilor și pensiilor sau dezastrul în accesarea fondurilor europene”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Îi urez multă sănătate domnului Liviu Dragnea. A fost o perioadă grea și cu siguranță acum are nevoie de liniște. Nu...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 15 iulie 2021

Află mai multe despre eliberarea lui Liviu Dragnea înainte de ispășirea pedepsei:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇