Cum arată revista Sectorului 1, pe care primăria lui Daniel Tudorache a cheltuit peste 25.000 de euro. Articole despre un spital care nu există și promisiuni pentru un nou mandat

Cum arată revista Sectorului 1, pe care primăria lui Daniel Tudorache a cheltuit peste 25.000 de euro. Articole despre un spital care nu există și promisiuni pentru un nou mandat

A apărut revista pentru realizarea căreia Primăria Sectorului 1, condusă de social-democratul Daniel Tudorache, a plătit peste 25.000 de euro. În paginile publicației se relatează – printre altele – despre planurile lui Tudorache pentru un nou mandat de primar, dar și despre un spital pe care n-are cine să-l construiască.

Primăria Sectorului 1 a atribuit, încă de la finele lunii iulie, un contract în valoare de puțin peste 25.000 de euro biroului din România al societății Chelgate LTD pentru realizarea și tipărirea revistei Sectorului 1.

Tirajul stabilit era de 100.000 de exemplare, câte unul pentru fiecare adresă poștală din sector.

SpotMedia.ro l-a întrebat pe primarul Daniel Tudorache dacă scoate revistă tocmai acum – cu o lună înaintea alegerilor locale – în scop electoral.

Iar edilul a răspuns că nu acesta este motivul. În schimb, Tudorache spunea că vrea să continue tradiția revistei sectorului, lansată de predecesorul său, Andrei Chiliman.

În plus, Daniel Tudorache a mai spus că tipărește revista pentru că vrea să-i informeze pe cetățenii sectorului. Printre altele, voia să le reamintească oamenilor cum să se păzească de Covid 19, dar și ce măsuri a luat Primăria Sectorului 1, de la începutul pandemiei.

ADVERTISING

În plus, primarul de sector a spus că - din ce constatase - oamenii nu știu despre serviciile gratuite la care au acces la Centrul Multifuncțional Caraiman, din subordinea primăriei. Așa că era nevoie de revistă ca informația să ajungă la ei.

La solicitarea SpotMedia.ro, managerul biroului din România al Chelgate LTD, Mirela Meiță, a precizat că nu consideră că revista pe care firma a realizat-o pentru Primăria Sectorului 1 ar avea conținut electoral.

La acel moment, eurodeputatul Clotilde Armand (USR) - care candidează la Primăria Sectorului 1 - a transmis că din informațiilor sale și din datele publicate de SpotMedia.ro reiese că Daniel Tudorache a cheltuit ilegal bani publici în scop electoral.

În consecință, Clotilde Armand va face plângere la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și la Procuratură.

Ce conține, de fapt, revista Sectorului 1, publicată înainte de campania electorală

Marți seara, parte din bucureștenii din Sectorul 1 au primit, în cutiile poștale, revista Sectorului 1.

În paginile sale există, într-adevăr, articole privind măsurile anti-Covid pe care le-a luat primăria de sector și sfaturi pentru populație. Este o relatare despre o afacere locală care produce măști și una despre voluntariat în timpul pandemiei.

ADVERTISING

S-a scris și despre serviciile Centrului Multifuncțional Caraiman. Și despre sprijinul pe care vrea să îl dea Primăria Sectorului 1 la repararea lifturilor.

Există, însă, și alt tip de conținut.

Spre exemplu, primarul Daniel Tudorache își prezintă și viziunea pentru viitorul mandat pe care și-l dorește la conducerea sectorului.

Mai exact, spune ce vrea să continue într-un nou mandat și propune o serie de măsuri pe care nu are timp să le ia până pe 27 septembrie, ci doar dacă va fi reales.

PAgina-primar-Tudorache
O pagină din revistă îi este dedicată primarului Sectorului 1, care le transmite oamenilor ce va face dacă va fi reales

Cu siguranță că primarului de sector îi e de folos ca informațiile acestea – practic promisiuni pentru viitorul mandat – să ajungă în casele tuturor cetățenilor cu drept de vot.

Ceea ce n-am înțeles este la ce le erau atât de necesare aceste informații oamenilor din sector. Meritau cheltuiți peste 25.000 de euro din bani publici pentru a transmite aceste mesaje fără nicio miză pentru cetățean?

Spitalul fără constructor pe care CNA l-a scos de la TV

În paginile revistei se vorbește și despre Spitalul de Urgență ”Sfântul Vasile” pe care Daniel Tudorache spune că îl va construi în Sectorul 1.

ADVERTISING

Proiectul ar urma să se desfășoară prin intermediul unei entități subordonate primăriei și care se numește Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA.

Recent, CNA a interzis o reclamă a Primăriei Sectorului 1 referitoare la acest spital, care rula pe mai multe posturi TV cunoscute, potrivit Paginii de Media.

Motivul: membrii CNA au constatat că reclama respectivă se referea la spitalul promis ca și cum el ar exista deja. Or, spitalul nu există. Și nimeni n-ar putea spune cu certitudine când se va construi.

În paginile revistei sunt mai multe informații despre cum ar urma să fie structurat spitalul. Și se menționează că Primăria Sectorului 1 ”a strâns” bani pentru a-l începe.

De asemenea, se mai menționează că s-a lansat o licitație pentru alegerea unui constructor pentru spital și că data limită pentru depunerea ofertelor este 30 august.

Această informație deja nu mai e de actualitate. Între timp, potrivit anunțului din Sicap, perioada de depunere a ofertelor s-a prelungit până pe 30 septembrie.

Lista-amanari-a-termenului-de-depunere-a-ofertelor
Lista prelungirii termenului de depunere a ofertelor pentru construcția spitalului Sectorului 1

A fost a opta oară când s-a prelungit acest termen!

pagina-spital-detaliu
În revistă se vorbește despre selectarea unui câștigător al licitației pentru construcția spitalului din sectorul 1. Nicăieri nu e menționat că mai multe firme și-au exprimat intenția de a construi și că Primăria ar avea de unde alege

În revista Sectorului 1 - comandată de Daniel Tudorache și plătită din bani publici - se menționează că 30 de firme mari au cerut clarificări cu privire la proiect. Nu știm dacă e sau nu adevărat.

La rubrica unde se publică de regulă cererile de clarificări și răspunsurile autorității contractate care a lansat procedura nu figurează nicio informație.

Nicio-clarificare-a-celor-30-de-firme-mari-nu-figu

În plus, nicio firmă nu figurează ca înscrisă la această licitație. Iar în aceste condiții, e destul de complicat de ”stabilit un câștigător pe criterii de competență și competitivitate”, așa cum se menționează în revista de Sectorului 1!

Revista mai conține, printre altele, un articol care anunță că Primăria Sectorului 1 susține reabilitarea Stadionului Arcul de Triumf. Materialul este ilustrat cu o fotografie în care primarul Daniel Tudorache ține un colț al unei planșe cu planul spitalului și poartă o cască de construcții.

Pafina-2
Primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache apare în revistă ținând colțurile unei planșe cu Stadionul Arcul de Triumf. La ce ajută asta, n-am reușit să înțelegem

Ce contribuție are o astfel de atitudine teatrală și mediatizarea ei la accelerarea proiectului, n-am reușit să înțelegem.

Revista mai conține și un material prin intermediul căruia Primăria susține că PUZ Sector 1 - blocat în instanță de mai multe ONG-uri ale cetățenilor - ar fi bun.

Potrivit autorilor revistei, problemele cu acest PUZ ar fi simple ”legende urbane”, iar primarul Tudorache ”lămurește ce este adevărat și ce este fals” și ”combate știrile false”.

Dan-Tudorache-combate-ceea-ce-considera-ca-e-stire

SpotMedia.ro v-a relatat pe larg în primul episod al campaniei ”Capitala rechinilor imobiliari” că modul în care Primăria Sectorului 1 a contractat serviciile pentru acest PUZ ridică mari semne de întrebare. În plus, instanța a suspendat avizul de mediu al PUZ, iar specialiști în urbanism susțin că documentația ridică mari probleme.

Sunt acestea știri false? Așa le spune primarul Daniel Tudorache cetățenilor într-o revistă pe care a realizat-o și a tipărit-o din banii lor.

Citește și:

Capitala rechinilor imobiliari (II). Afacerile care riscă să sufoce Sectorul 2 și să îl lase fără spații verzi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇