Ciucu, despre șpagă și putere, la primărie. Ce pierde orice politician corupt

Ciucu, despre șpagă și putere, la primărie. Ce pierde orice politician corupt

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a explicat la podcastul Citizen de ce nu ia şpagă și la ce renunță oamenii politici care o fac.

În cursul discuției despre modul în care se obțin documentații pentru construcția de blocuri, Ciucu a spus „se știe că eu nu iau șpagă”.

În acest condiții, l-am întrebat pe primarul Sectorului 6 de ce consideră că „se știe” acest lucru. Unde și cui a spus-o? La televizor, spre exemplu, au spus-o și oameni în cazul cărora justiția a dovedit, ulterior, că, de fapt, luau șpagă.

ADVERTISING

L-am mai întrebat pe Ciprian Ciucu și dacă, până la acest moment, nu i-a propus nimeni să îl îmbogățească, în schimbul unor decizii favorabile.

„Nu. Pentru că, din moment ce nu ești bogat sau foarte bogat de la început – eu eram ok - dacă te îmbogățești, te vulnerabilizezi.

Pentru că te întreabă lumea «Bă, Dragnea (ca în acel caz - n.red.), cum ai făcut banii, că ai lucrat numai la stat?».

Firma mea nu mai merge de 3 ani. Mă gândesc să o închid. M-ar întreba lumea «Cum te-ai îmbogățit? Că ai lucrat la stat!”. Și atunci îmi pierd puterea. De ce? Pentru că îmi pierd credibilitatea. Credibilitatea este puterea mea”, a declarat Ciucu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primarul Sectorului 6 a mai spus că, din punctul său de vedere, orice om politic ar trebui să își dorească puterea și să lupte pentru ea. Este doar o singură condiție pe care ar trebui să o respecte toți cei care speră la putere.

„Definiția puterii este capacitatea de a lua decizii sau de a influența deciziile politice.

Sunt mai multe moduri de a exercita puterea. Unul e de tip pervers. Gen Dragnea, «vreau să exercit puterea pentru a mă îmbogăți, pentru a avea eu putere de dragul puterii». Ceea ce mi se pare pervers.

ADVERTISING

Dar este și un mod de a exercita puterea pentru a-ți face proiectele și a progresa și a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

Dacă nu-ți dorești puterea politică, n-ai ce căuta în politică!

Am văzut foarte mulți oameni care vin în politică. Și așteaptă să-i pună unii pe funcții. Ei nu se bat pentru putere. Și sunt dezamăgiți apoi că n-au fost ei puși pe funcții. Nu!

Puterea se câștigă. Pentru putere trebuie să te bați. Trebuie să ți-o dorești. Să îți dorești să o manifești. Cu această singură condiție: să nu o faci doar în interes personal, ci în interes public”, susţine Ciucu.

Urmărește, mai jos, întreaga discuție de podcast, în format video, pe Youtube:

Cum se iau deciziile grele la primărie? Un dialog incomod cu primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu

Hai cu noi! Unde ne găsești ca să discutăm despre oameni și orașe

Dacă vrei să descoperi mai multe despre cum își schimbă oamenii orașul în bine și dacă te gândești să formezi sau să faci și tu parte dintr-o astfel de comunitate, atunci hai să ținem aproape!

Dă-ne Like și Subscribe pe canalul nostru de Youtube. Pe lângă interviurile Citizen, vei găsi acolo și alt conținut interesant despre oameni și orașe. Iar în secțiunea Comunitate, ne vom întâlni ca să discutăm. Părerea ta contează pentru noi! Lasă-ne comentarii și spune ce ți-a plăcut la Citizen și ce nu, dar și ce ai vrea să vezi!

Așa o să învățăm împreună cum să facem orașul pe care-l vrem!

Transcriptul podcastului a fost realizat cu aplicația Vatis Tech


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇