Ciucu: Am ajuns să-l sun eu pe primarul general să pună directorimea la masă? Mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci!

Ciucu: Am ajuns să-l sun eu pe primarul general să pună directorimea la masă? Mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci!

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, susține că marile investiții din București n-au înghețat doar din cauza că a poprit Constanda conturile Primăriei Capitalei, ci și pentru că aparatul administrativ condus de Nicușor Dan se mișcă foarte încet.

Edilul, care este și președintele PNL București, susține că dacă mâine Constanda ar ridica poprirea de pe conturile PMB șantierele tot n-ar începe.

Declarația completă, în materialul video de mai jos, de la minutul 21.35.

Conferință de presă PNL Bucuresti

PNL București

Publicată de PNL Bucuresti pe Joi, 12 mai 2022

„Chiar dacă acum conturile PMB n-ar fi blocate de familia Constanda, cel puțin cu obiectivul Prelungirea Ghencea n-am fi fost mai departe. Nu s-ar fi avansat nici la Doamna Ghica.

ADVERTISING

Sunt două motive. Unul obiectiv și unul subiectiv. Cel obiectiv este că au crescut foarte mult prețurile la materiale și la energie, iar Trustul Metropolitan lucrează în pierdere. Au un contract care îi duce în insolvență și faliment. O zic pe românește.

A venit Guvernul cu o indexare a prețurilor. Cu o formulă care, din păcate, nu-i ajută foarte mult. Din câte am înțeles, le acoperă doar undeva la 30%.

Unde sunt eu stupefiat. Este că, de când a venit Guvernul cu această ordonanță, de o lună și ceva, nimeni nu s-a văzut cu nimeni. Directorii din primărie stau unii după alții. Aici sunt eu stupefiat.

ADVERTISING

Adică Economicul, Investițiile, Juridicul, Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii care face dirigenția... nu se văd unii cu alții și nu caută soluții.

Adică a fost nevoie să îl sun eu pe primarul general ca să-l rog ca să-i aducă și să-i pună la masă? E normal așa ceva? Acești oameni trebuie să înțeleagă că nu sunt investițiile lui Nicușor Dan sau ale lui Ciprian Ciucu sau ale altora, ci ale bucureștenilor.

Nu poți să vii «Nu am nicio soluție».

Nu ai nicio soluție, pleci acasă!

ADVERTISING

«Nu-mi asum».

Nu-ți asumi? Pleci acasă!

Nu stai cu șantierele deschise ani de zile. Ori îți asumi și vii cu o soluție, ori pleci acasă. Ca să fie foarte foarte, foarte clar!

Asta e atitudinea pe care eu o am ca primar, cu echipa mea. Și ar trebui să o aibă și Nicușor Dan!

Cer directorimii din PMB să își asume funcțiile publice pe care le au și să deblocheze situația. Sau să ne lasă în pace. Îi cer primarului general să urmărească mai atent ce se întâmplă cu investițiile asumate.

Poate deblochează situația cu Constanda. Îi urez succes și sunt alături de el. Dar dacă deblochează, garantează că a doua zi încep lucrările? Aici suntem.

Am pus anul trecut 10 milioane de lei pentru exproprieri. Am zis să punem și anul ăsta 10 milioane de lei. Nu s-au făcut exproprierile. Nu e front de lucru acolo.

Eu nu știu ce se întâmplă la PMB. Trag un semnal de alarmă. PNL îl susține în acest moment pe Nicușor Dan și îi asigură majoritatea. De asta vrem această discuție. Dar cer mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci și alte chestii. Sunt ok și alea de imagine. Dar hai să ne uităm la esențial”, a declarat Ciprian Ciucu.

Nicusor-Dan-mormoloci
Nicușor Dan a organizat o conferință de presă în Delta Văcărești, la începutul săptămânii. Foto: PMB

La acest moment, toate marile proiecte de infrastructură din Capitală sunt, într-adevăr, blocate. Și nimeni n-ar putea spune când se vor relua lucrările.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇