Ciucă poate candida la șefia PNL. Liberalii i-au dat derogare

Ciucă poate candida la șefia PNL. Liberalii i-au dat derogare

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a afirmat că a fost luată decizia de a fi făcută o derogare de la condiţia de vechime prevăzută în statutul partidului pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la şefia formaţiunii.

El a adăugat că premierul îşi va depune miercuri candidatura.

„O decizie a fost legată de o derogare de la statut referitoare la condiţia de vechime din partid, pentru candidatura domnului Nicolae Ciucă. Există o mare aşteptare pentru această candidatură.

Premierul e un lider puternic, sigur va asigura o legătură mult mai puternică între partid şi Guvern. În momentul de faţă premierul Nicolae Ciucă se bucură de o largă susţinere în PNL”, a afirmat Ionuţ Stroe.

ADVERTISING

Întrebat dacă nu e mai bine să fie scos acel articol din statut, Stroe a răspuns: „Totodeauna am fost flexibili privind o astfel de derogare, de-a lungul timpului”.

„În cursul zilei de mâine va fi prezent aici. Probabil va furniza nişte informaţii privind moţiunea pe care o depune”, a mai spus Stroe.

Chestionat dacă mai sunt şi alţi candidaţi, purtătorul de cuvânt al PNL a replicat: „Nu am această informaţie”.

Prim-ministrul nu îndeplineşte condiţia statutară de 5 ani de vechime în PNL, deoarece s-a înscris în formaţiune pe 18 octombrie 2020 pentru a putea candida la alegerile parlamentare, unde a obţinut un mandat de senator.

ADVERTISING

Aceeaşi derogare de vechime a primit-o şi Florin Cîţu, în luna august a anului trecut, pentru a putea candida la funcţia de preşedinte al PNL.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇