Cîţu zice că nu e agenţie de advertising pro-vaccinare. Nici nu trebuia să fie, Vlad Voiculescu îi explică de ce

Cîţu zice că nu e agenţie de advertising pro-vaccinare. Nici nu trebuia să fie, Vlad Voiculescu îi explică de ce

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, îl critică pe premierul Florin Cîțu, afirmând că își justifică eșecul în coordonarea campaniei de vaccinare alături de MApN spunând că nu este agenție de advertising.

Mai mult, acesta dezvăluie că echipa de la Ministerul Sănătății i-a propus lui Cîțu o strategie pro-vaccinare care includea implicarea voluntară a unora dintre cele mai importante agenții de advertising din România.

La acest plan, spune Voiculescu, s-a lucrat inclusiv în noaptea de Revelion și ar fi trebuit să ajungă și la președintele Klaus Iohannis.

”Florin Cîțu își justifică eșecul în coordonarea campaniei de vaccinare alături de MApN spunând că nu este agenție de advertising. Frumos. Doar că…
… nici nu trebuia să fie. Echipa de la Ministerul Sănătății condusă de Ștefan Voinea i-a propus o strategie care includea implicarea voluntară a unora dintre cele mai importante agenții de advertising din România.

ADVERTISING

Găsiți aici planul la care echipa de la Ministerul Sănătății a lucrat inclusiv în noaptea de Revelion și i l-a prezentat premierului în primele zile ale anului 2021. Prezentarea era pregătită pentru președintele Iohannis - nu știu dacă vreodată domnul Cîțu a binevoit să o dea mai departe”, scrie Vlad Voiculescu pe Facebook.

Fostul ministru al Sănătății precizează și ce propunea în acel plan:

1. ???????? ???????????????? ????????????̦???????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????? cu implicarea entităților majore: partide politice, corporații și mediul de afaceri, societatea civilă, lideri religioși;

2. ???????????????????????????????????????????????????? ????̦???? ???????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????̆???????????????????? despre vaccin prin analize de big data și combaterea lor;

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

3. ???????????????????????????? ???????????????????????????????????? - înregistrarea medicilor de familie, a preotului, a primarului și contactarea telefonică automată a cetățenilor cu acele mesaje;

4. ???? ???????????????????????????????? ???????????????????? ???????????????? ????????̆ ????????????????̆ ????̂???? ???????????????????????????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????????????????????????????????, nu politicieni!

Cîțu s-a autodeclarat mare șef al vaccinării

Vlad Voiculescu acuză că, în loc să accepte propunerea pentru un pact național, Florin Cîțu a ales să facă din vaccinare principala sa campanie de imagine pentru șefia PNL.

”În loc să accepte propunerea noastră să implice specialiști, Cîțu s-a autodeclarat mare șef al vaccinării, cu col. Gheorghiță în calitate de executant. În loc să accepte propunerea noastră de contactare directă a oamenilor prin vocea celor în care ei au încredere - medici de familie, primari, preoți - Cîțu a ales să le spună el “ce conține vaccinul”.

ADVERTISING

În loc să accepte propunerea noastră de a implica specialiști în comunicare și voci credibile civile, Cîțu a ales să militarizeze complet campania, o premieră absolută în Europa”, completează fostul ministru.

În aceste condiții, mai afirmă Vlad Voiculescu, ”s-au vaccinat puțin peste 30% dintre români, adică exact cei despre care știam de la bun început că vor să se vaccineze. Probabil aceștia s-ar fi vaccinat și dacă trebuiau să plătească pentru asta”.

Florin Cîțu își justifică eșecul în coordonarea campaniei de vaccinare alături de MAPN spunând că nu este agenție de...

Publicată de Vlad Voiculescu pe Joi, 23 septembrie 2021

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seara, că Guvernul a făcut tot ceea ce putea face pentru susţinerea campaniei de vaccinare, iar el nu este „o firmă de advertising” şi poate nici „cel mai convingător om din lume”.

Eșec de proporții al campaniei de vaccinare

Campania de vaccinare e un eșec de proporții. România e pe penultimul loc din Uniunea Europeană în ce privește procentul din populație protejată prin vaccin, doar 27,7%.

Campania de vaccinare a mers din ce în ce mai prost, după ce Guvernul a decis să ridice restricţiile.

În data de 15 mai, 119.021 de persoane își făceau injecția anti-Covid. În aceeași zi, Klaus Iohannis și Florin Cîțu ridicau mai multe restricții printre care și purtatul măștii în exterior.

Ulterior, Florin Cîţu în nenumărate rânduri a susţinut că am învins pandemia şi că suntem cea mai relaxată ţară, iar valul 4 de Covid nici nu se jusitifică.

Introducerea certificatului verde ca instrument de acces la evenimente sociale, sportive și culturale a fost decisă în urmă cu câteva zile, atunci când era prea târziu, iar numărul de cazuri explodase deja.

Citește și:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇