Cîţu, despre vaccinarea obligatorie: Dacă experții spun că e cea mai bună soluție, sunt de acord. Eu eram adeptul testării

Cîţu, despre vaccinarea obligatorie: Dacă experții spun că e cea mai bună soluție, sunt de acord. Eu eram adeptul testării

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat miercuri că trebuie să discute mai întâi cu experţii despre posibilitatea vaccinării obligatorii a anumitor categorii de personal, menţionând că susţine în continuare ca angajaţii din domeniul sanitar neimunizaţi să plătească pentru testare.

Precizările au fost făcute în contextul în care, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

"Propunerile trebuie să vină de la experţi, nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii. Nu putem să spunem: vaccinarea obligatorie. Până la urmă, trebuie să ne gândim ce se întâmplă dacă cineva face vaccinarea obligatorie în sistemul medical şi dacă cineva chiar nu vrea să se vaccineze. Care sunt paşii următori? Îi desfiinţăm contractul de muncă? Ce facem? Până la urmă, trebuie să gândim toţi paşii, dacă ceva devine obligatoriu.

De aceea, eu eram adeptul acelei testări, pentru că orice pacient care merge la un spital se testează pe banii lui. Mi se pare normal ca şi în partea cealaltă, medicul, dacă nu vrea să se vaccineze, să se testeze tot pe banii lui, pentru a nu îmbolnăvi un pacient care s-a testat pe banii lui.

Discuţia despre vaccinarea obligatorie daţi-mi voie să o am cu experţii. Dacă o să fie concluzia că aceasta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord", a arătat premierul Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria. 

ADVERTISING

Urmărește declarațiile aici, de la min. 14:

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 22 septembrie

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 22 septembrie #FlorinCitu #DanVilceanu #SedintaDeGuvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 22 septembrie 2021

Din 1948 încoace, dreptul la viață este garantat de toate statele. Or, dacă eu mă pot îmbolnăvi și dacă este dovedit științific că mor oameni de Covid, nu mai poți să spui că fiecare face ce vrea el. Nu, nu este nicio încălcare a niciunui drept dacă statul obligă la vaccinare. Toate statele civilizate au un număr de vaccinuri obligatorii și nimeni nu spune acolo că i se încalcă dreptul de a nu se vaccina”, explica fostul președinte al CCR Augustin Zegrean într-un material publicat de Spotmedia.ro.

ADVERTISING

Află mai multe despre cei care susțin introducerea vaccinării obligatorii și statele care au luat deja această măsură:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇