Iohannis: Vaccinarea va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale

Iohannis: Vaccinarea va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că vaccinarea împotriva COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, în condiţiile în care pandemia evoluează şi numărul de infectări creşte, dând ca exemplu personalul medical.

„Nu este normal ca unii medici să dea mesaje antivaccin”, a mai spus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU.

În ceea ce priveşte restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, el a arătat că acestea vor fi diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate.

ADVERTISING

În acest context, şeful statului a spus că certificatul de vaccinare este soluţia pentru mai puţine restricţii.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.

Săptămâna trecută, fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, în prezent consilier onorific al premierului Cîțu, a spus că se discută despre vaccinarea sau testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai exact, afirmă el, este vorba despre angajați din structuri ale statului, din spitale și școli.

”Sunt propuneri care urmează să se discute. Testarea obligatorie săptămânală sau vaccinarea obligatorie în structuri ale statului, spitale, școli”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇