Cîțu nu crede că PNL se va rupe, dar va discuta și cu PSD pentru susținerea Guvernului, în Parlament: Haideți să nu mai fim ipocriți!

Cîțu nu crede că PNL se va rupe, dar va discuta și cu PSD pentru susținerea Guvernului, în Parlament: Haideți să nu mai fim ipocriți!

Premierul Florin Cîțu nu crede că PNL se va rupe, ci chiar va fi mai unit. El va discuta cu toate partidele pentru a susține Guvernul şi pentru a nu fi declanșată o criză politică în plină iarnă.

„Să nu fim ipocriți. Dacă PSD ar vota Guvernul, înseamnă USL? Dar PSD alături de USR și AUR nu e alianță?”, întreabă Cîțu.

Președintele PNL Florin Cîțu a ajuns, duminică, la Romexpo, unde are loc Consliul Național PNL.

PNL şi-a votat preşedintele, dar are şi azi alegeri pentru alte funcţii importante. Care sunt favoriţii lui Cîţu

Întrebat cu cine va negocia pentru susținerea Guvernului să nu pice la moțiune, Cîțu a spus că va discuta cu toate partidele.

ADVERTISING

„Haideți să nu mai fim ipocriți. Dacă PSD ar vota membrii Guvernului PNL înseamnă USL. Dar un vot al PSD alături de USR și AUR nu înseamnă alianță? Eu vă spun că în acest moment Guvernul poate fi dat jos cu voturile PSD, USR și AUR. Este o moțiune depusă de USR. Nu cred că depun o moțiune și nu și-o votează. (...) Vom discuta cu toate partidele care vor să susțină Guvernul, care nu vor o criză politică în această iarnă”, a precizat Cîțu.

"Nu cred că există liberali în România care să voteze împotriva propriului guvern"

Întrebat dacă are informații că și parlamentari PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban, ar putea să voteze moțiunea de cenzură, Cîțu a spus că nu poate să creadă așa ceva.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu cred așa ceva. Nu cred că există liberali în România care să voteze împotriva propriului guvern”, a răspuns Cîțu.

Cîțu a subliniat că nu există niciun fel de discuții despre o remaniere guvernamentală.

El nu crede nici că partidul se va rupe după votul din congres, ba, din contră, este de părere că PNL va fi unit și va folosi toate resursele pentru a lupta cu PSD.

„Nu există așa ceva. Vă spun că PNL va fi mai unit. Deja azi veți vedea o altă atmosferă. PNL o să fie unit și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru, PSD”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat, în continuare, dacă vor fi parlamentari care vor face opoziție în Parlament și în partid, noul președinte a spus că „statutul e foarte clar pentru cei care atacă PNL din interior”.

ADVERTISING

Florin Cîțu nu are niciun nume pentru un candidat care să îl înlocuiască pe Ludovic Orban, după ce fostul lider și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. El a precizat că va lua în calcul o altă susținere după ce procedura va fi făcută.

El a mai dat asigurări că nu vor păți nimic cei care l-au susținut pe Ludovic Orban.

„Liberalii care l-au susținut au funcții în partid, vor merge mai departe. Până la urmă, a fost o competiție... mai dură decât se așteptau românii, dar a trecut. Acum partidul își va uni toate forțele împotriva adversarului nostru, PSD”, a mai spus Florin Cîțu.

La Consiliul Național de duminică participă 2.000 de delegați.

Citeşte mai multe despre congresul PNL, analizele şi reacţiile de după:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇